e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Louny odstartovaly měsíc čtenářů

publikováno: 6.3.2017, kategorie: Vzdělávání, autor: Dagmar Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Městská knihovna Louny vstoupila tradičně do měsíce čtenářů knihovnickým reprezentačním plesem. Ples se konal již počtvrté v Dělnickém domě v Cítolibech. Po celý březen můžete v ulicích Loun narazit na knihovnické inspektory, takže si nezapomeňte doma knihu! Chystá se i Noc s Andersenem i jarní prázdniny v Klubovně Luna.

Pocta dobrovolnicím

Ples je místem pro děkování. Letošní pocta patří dámám ze Spolku paní, dam a dívek. Rok 2017 je totiž rokem 10. výročí založení spolku. Dámy čekají velké oslavy na podzim (4. října), ale knihovna chce tuto neuvěřitelnou dobrovolnickou práci připomínat celý rok.

Pozor na knihovnické inspektory

Povedenou zábavou, která má upozornit na důležitost čtení, je inspekce v ulicích města. Člověk, který se knihovnickým inspektorům prokáže knihou, dostane malý dárek. Nečtenáři naopak poukaz k první registraci do knihovny zdarma. Inspektoři poskytnou i základní informace o službách knihovny či doporučí na místě něco ke čtení.

Čtení a poezie sluší každému

Společné čtení a povídání si o významném českém spisovateli a ilustrátorovi Josefu Ladovi je připraveno, v rámci celostátní akce, hlavně pro děti. Stejně tak Noc s Andersenem, která nově proběhne také v Klub(ovně) Luna. Poezie zazní v knihovně několikrát- startují oblastní i krajské přehlídky – Dětská scéna 2017 a Louny, Poeticky!2017, obě přehlídky jsou veřejné.

Třetí věk a prázdniny

Studenti projektu Třetí věk sice nemají prázdniny, za to je čeká Dětičák – setkání pro přátele, děti, vnoučata a příznivce studentů. Představí se pěvecký soubor Senior Melody i divadelní soubor Třetí věk Louny, který bude reprízovat svoji poslední inscenaci- Analéma. Kdo nestihne Analému 8. 3. v Lounech, může se přijet podívat 19. 3. do Plzně, na Jižáku hrají lounské babičky a plzeňské děti (Přemnohá dobrodružství).

Pro ty opravdu školou povinné je připraven během jarních prázdnin od 13. do 17. břeuma každodenní program v Klub(vně) Luna, začíná se ráno v 8,00 hodin a končí večer. Pro děti jsou všechny aktivity tradičně zdarma.

Všechny další informace o tradičních i nových akcích na www.mkl.cz.