e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jirkov otevře v sobotu lezecké centrum

publikováno: 6.2.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková/Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Jirkováci, kteří chodili na plesy do bývalého kulturního domu, by tamní prostory už nepoznali. Dnes je v přízemí budovy v Ervěnické ulici lezecká aréna, která bude otevřena v sobotu 9. února v 10,00 hodin. Začátečníci i zdatní lezci tam najdou stěnu dle svého gusta a svých schopností. Otevřena bude každý den až do večera.

Snazší plochy jsou situovány v místech, kde Jirkováci pamatují podium. Zdatnější lezci ocení přemostění či boulderingovou arénku. Kvůli třináctimetrové stěně musela firma bourat a zvedat část střechy, jak je vidět i zvenčí z ulice.
Provozovatel arény, jímž je firma KZ Projekt s. r. o. z Vysoké Pece, předpokládá, že se v Lezecké aréně budou odehrávat různé akce a závody pro děti, širokou veřejnost i špičku z Čech.

Své služby nabízí centrum třeba i matkám na rodičovské dovolené. „Každé úterý a středu dopoledne budou mít možnost využít dvouhodinové lezení včetně profichůvy, které vyjde matky na 150 korun,“ říká Jana Kopecká, jednatelka firmy KZ Projekt s. r. o. Profesionální chůva bude v dětském koutku v aréně k dispozici také po objednání. Starší děti budou moci do arény chodit na lezecké kroužky, kde rodiče budou mít možnost zaplatit jim třeba jen měsíc. „Vycházíme vstříc těm, kteří si nejsou jisti, jestli by jejich dítě lezení bavilo i déle. Kdo si bude jistý, může zaplatit rovnou půlroční kroužek, a to za cenu pěti měsíců,“ dodává Jana Kopecká.
Na webových stránkách arény http://lezecka-arena.cz je rozpis různých druhů kurzů, včetně ceníku, který se liší v pracovní dny, večery a o víkendech. Rodiny mají zvýhodněné vstupné, v nabídce je také permanentka. Otevřeno bude po celý týden od 10,00 do 22,00 hodin.

Součástí lezeckého centra bude i recepce, malý bar s průhledy do arény. „Pohodlně se zde posadí třicet lidí, kteří se mohou občerstvit,“ komentuje úpravy Jaroslav Zástěra, jednatel firmy. Pro návštěvníky bude připraveno parkoviště se zhruba dvaceti místy.