e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zoo Děčín navštívilo vloni více než 80 tisíc lidí

publikováno: 6.1.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Alena Houšková

Sdílet: facebook twitter google+

Děčínskou zoo navštívilo v roce 2009 více návštěvníků než v roce předchozím. Hovoří o tom statistiky návštěvnosti, které si zoo dlouhodobě vede. Do zahrady zavítalo v loňském roce přes dvaaosmdesát tisíc návštěvníků. Je to přibližně o dva tisíce lidí více než v roce 2008 a jde o druhou nejvyšší návštěvnost za posledních deset let.

„Nejsilnějšími měsíci byly klasicky červenec a srpen, kdy jsme tu přivítali více než pětadvacet tisíc návštěvníků. Nejméně, necelá tisícovka, jich k nám pak přišla v lednu,“ spočítala ekonomka Dagmar Kedlesová. Největší nárůst návštěvnosti zaznamenala děčínská zoo v porovnání s předchozím rokem v měsíci dubnu. „V roce 2008 jsme měli 5275 návštěvníků, ve stejném měsíci loňského roku pak 9815 návštěvníků. Naopak velký propad návštěvnosti jsme zaznamenali v měsíci únoru, kdy se počet příchozích liší o tři tisíce,“ doplnila ekonomka.

Značné procento návštěvnosti patří školákům, kteří si přišli v roce 2009 rozšířit obzory do tzv. ZooŠkoly - střediska environmentální výchovy, které již několik let nabízí pestrou nabídkou výukově-zážitkových programů. Do pomyslných školních lavic v děčínské zoo v loňském roce usedlo na tři tisíce dětí.

Historicky nejvyšší návštěvnosti dosáhla děčínská zoo v roce 2007, kdy za zvířaty na Pastýřskou stěnu zavítalo více než devadesát tisíc návštěvníků. Rok 2009 byl pro Zoo Děčín jubilejní. Oslavila totiž 60. výročí od svého otevření pro veřejnost a pro své návštěvníky v této souvislosti připravila mnoho zajímavých akcí.