e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Autodrom rozšířil offroadový areál

publikováno: 5.11.2018, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Offroadový areál mosteckého autodromu Czech Motorland nabízí nové možnosti. Podařilo se totiž dohodnout jeho rozšíření s vlastníkem navazujících pozemků. „Je to dobrá zpráva pro milovníky jízd mimo konvenční cesty,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Autodrom Most Ivo Diviš.

Czech Motorland je přírodní plochou s různými druhy povrchu, a to ornou půdou, uježděnou jílovitou půdou či kombinací sypkého materiálu s hlínou a kamením. Dráha je vybavena umělými překážkami, jež tvoří například železniční svršek nebo položené klády. Disponuje ale zejména přírodními překážkami, tedy sjezdy, výjezdy, bočním náklonem, brody a podobně. „Trasu je třeba určit podle typu vozidla s cílem projet terénem bez poškození techniky a zdravotní újmy. S jejím výběrem poradí naši zkušení instruktoři,“ upřesnil Diviš.

Offroadové dráhy využívá i jeden z intenzivních kurzů bezpečné jízdy autodromu. „V tomto typu kurzu se věnujeme především konkrétním nástrahám terénu. Řidič získá základní cit pro vůz kategorie SUV a off-road a následně mu pomůžeme zvládnout všechny nástrahy spojené s jízdou v lehkém, ale i těžkém terénu. Například se seznámí s prudkými sjezdy a výjezdy, s jízdou ve velkém bočním náklonu, s jízdou po velmi nerovném povrchu, kdy dochází ke křížení náprav, s jízdou šikmo svahem. Kurz je nutné absolvovat ve vlastním voze. Právě proto, aby jeho majitel zjistil, jak auto reaguje, jaké má limity,“ doplnil vedoucí instruktor mosteckého autodromu Marek Kohoutek.