e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Projděte se historií Litvínova

publikováno: 5.10.2017, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Zajímáte se o historii Litvínova? Vyjdete se tedy na komentované procházky městem, které připravuje Oblastní muzeum v Mostě. Provázet vás bude virtuálně litvínovský kronikář Josef Dražný a reálně pak průvodce Jan Setvák z muzea. První startuje u litvínovského zámku dnes, ve čtvrtek 5. října.

Procházky historií Litvínova po stopách Josefa Dražného budou v říjnu hned dvě - první tedy ve čtvrtek 5. října od 16,00 hodin a druhá v sobotu 28. října od 14,00 hodin.

Kdo byl Josef Dražný? Patřil k významným osobnostem Litvínova 20. století. Po 2. světové válce se významně podílel na uchování a propagaci místní historie. Stál za obnovou a rozšířením litvínovského městského muzea, napsal přes 30 svazků kvalitních litvínovských kronik a vytvořil stovky vlastivědných článků. 

Na vycházce se můžete seznámit s neznámými fotografiemi Litvínova, ukázkami z kronik, dobovými novinovými články a dalšími zajímavostmi z historie města. Sraz je na nádvoří zámku Valdštejnů (Mostecká ul. 1). Info na e-mailu: setvak@muzeum-most.cz. Prohlídky jsou zdarma.