e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litoměřické oslavy 1210 let Ohře budou akcí pro celou rodinu

publikováno: 5.10.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: CCR Litoměřice

Sdílet: facebook twitter google+

Oslavy řeky Ohře, které byly zahájeny v Kadani a v průběhu léta probíhaly postupně ve městech ležících podél řeky, budou v sobotu 24. října zakončeny v Litoměřicích, tedy na soutoku Labe a Ohře. Letos totiž uplyne 1210 let od první písemné zmínky o Ohři.

Centrum cestovního ruchu připravilo ve spolupráci s partnery zábavné odpoledne pro celou rodinu v areálu veslařského klubu na Střeleckém ostrově. Program začne ve 13,00 hodin. O půl hodiny později bude následovat ukázka plavení voru po Labe a ve 14,00 hodin vystoupí Rosťa Pechoušek. Úderem 15. hodiny proběhne za účasti zástupců litoměřického biskupství symbolické vlévání Ohře do Labe. Následný křest nových lodí veslařského oddílu vystřídá veslařská exhibice. S divadelním představením Charleyova teta v 17,00 hodin vystoupí divadlo Loudidlo. 

Na akci mohou lidé přijet do Litoměřic speciálně vypraveným historickým motoráčkem Klubu železničních cestovatelů, a to jak od Lysé nad Labem a Mělníka, tak i z Ústí nad Labem. „Pro děti bude k dispozici skákací hrad, výtvarné dílničky a pobaví je veselí vodníci Ohřínek a Polabáček. Akci zpestří putovní výstava o řece Ohři i čtení z knihy Báje a pověsti řeky Ohře. Zájemci dostanou příležitost vyzkoušet si veslařský trenažér, prohlédnout veslařský klub nebo se zúčastnit slavnostního představení vozu Volkswagen Touran, prezentovaného společností Horejsek,“ doplnila informace marketingová manažerka CCR Martina Vondráková. 

Program vyvrcholí v litoměřickém hradu, kde v 19,00 hodin začne divadelní představení Davida Šíra „Včera, dnes a zítra aneb Nové scénky Felixe Holzmanna“, které završí turistickou sezónu. Právě v hradu totiž byla na začátku letošní turistické sezóny instalovaná úspěšná výstava, která je vzpomínkou na nezapomenutelného komika Felixe Holzmanna. Od května do konce září ji zhlédlo téměř šest stovek návštěvníků. 

Vstup na oslavy řeky Ohře na Střeleckém ostrově, ani na divadelní představení v hradu nebude zpoplatněn. Vstupenky na představení do hradu si však je nutno vzhledem k omezené kapacitě sálu předem rezervovat. 

Centrum cestovního ruchu Litoměřice, p.o. 
Adresa: Mírové náměstí 16/8A, 412 01 Litoměřice 
Telefon: +420 416 916 100 
info@litomerice.cz 
www.litomerice-info.cz

Hrad Litoměřice
Adresa: Tyršovo náměstí 68, Litoměřice
www.hradlitomerice.cz 

P.I.