e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Babí léto na Klínech

publikováno: 5.9.2016, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Davy turistů jsou pryč, lesy plné hub, rána romantická a mlhavá a odpoledne plná slunce... takové je babí léto v Krušných horách. Pokud vedle přírody hledáte i skvělé zázemí a sportovní vyžití, jsou tím pravým místem Klíny u Litvínova, které nabízí pohodlný hotel s wellness, sjezdy na koloběžkách, minigolf, lezeckou stěnu a nově také adrenalin v podobě bungee trampolíny.

V září můžete využít všech letních nabídek sport areálu Klíny, s bonusem menšího počtu návštěvníků a bez ostrého letního horského slunce. O pohodlí při pobytu na Klínech se vám postará hotel Emeran s výbornou kuchyní i wellness centrem, vhodným pro odpočinek po dnech nabitých sportem a turistikou. Samotný areál těchto příležitostí nabízí několik.

Určitě si musíte vyzkoušet sjezd na koloběžkách po sjezdovce – už jen pro to, že odměnou vám bude cesta sedačkovou lanovkou nahoru. Jezdí o víkendech vždy od 10 do 17 hodin až do konce září a samozřejmě ji můžete využít i bez koloběžky nebo kola. Kdo touží po trochu větší dávce adrenalinu, vyrazí na Klíny s horským kolem (i bez, neboť samozřejmostí je půjčovna sjezdových kol). Čeká ho několik kilometrů sjezdů terénem na třech různých tratích, připravených podle odvahy a zkušeností jezdců od začátečníků po profíky.

kliny_emeran.jpgZejména dětské návštěvníky nadchne lanový park, který nabízí adrenalin dětem a dostatečný pocit bezpečí jejich rodičům. Uprostřed lesa najdete osmnáct různých překážek, z nichž některé jsou vhodné už pro děti od pěti let. Lanový park můžete využít až do 2. října o víkendech od 10 do 17 hodin, přímo na místě vám půjčí veškeré potřebné vybavení a vysvětlí, jak na překážky, případně si s sebou můžete vzít instruktora. Pokud toho děti nebudou mít stále dost, můžete je ještě poslat na lezeckou stěnu, odkud na ně budete mít výhled přímo od kávy na terase restaurace Emeran. Venkovní stěna je přístupná stejně jako lanový park každý víkend, ovšem jen při dobrém počasí. Zkazí-li se, využít můžete lezeckou stěnu v kryté sportovní hale.

I když toho nabízí sport areál Klíny hodně, určitě se vydejte prozkoumávat i další místa Krušných hor na české i saské straně. Pokud vám nevadí horské terény se stoupáním, vydejte se pěšky po modré přes přehradu Janov k rozhledně Jeřabina, z níž je krásný výhled do podhůří. Jen pár kilometrů to máte do vánočního městečka Seiffen, které teď na podzim nabízí mnohem poklidnější atmosféru než během Adventu. Děti pak určitě vezměte do muzea louskáčků v nedalekém Neuhausenu a cestou se zastavte ve vyhlídkové restauraci Schwartenberg, odkud se zas můžete rozhlédnout směrem do německého vnitrozemí. Pokud jste přijeli s koly, nabízí se vám 250 kilometrů dlouhá Krušnohorská magistrála, značená číslem 3, která prochází jen tři kilometry od Klínů.

P.I.