e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zloděje prozradila konzumace bonbonů

publikováno: 5.9.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: František Krejčí

Sdílet: facebook twitter google+

Drzost zlodějů, kteří neváhají krást za bílého dne a navíc před svědky se v pátek 2. září nevyplatila dvojici mužů, kteří v jednom z bílinských supermarketů odcizili větší množství bonboniér. Svědci, kteří krádež viděli, upozornili hlídku Městské policie Bílina a ukázali jim pachatele.

Ti po spatření strážníků vzali okamžitě nohy na ramena a snažili se zmizet v jednom z nedalekých činžovních domů. Hlídka MP s přivolanou posilou prohledala společné prostory domu, avšak po zlodějích jakoby se země slehla.

Strážníci si byli jisti, že zloději musí být v některém z bytů. To se potvrdilo, když se zpoza dveří jednoho bytu se začaly ozývat specifické zvuky celofánu provázející rozbalování bonboniéry. Jedna hlídka se proto ukryla v domě a druhá naoko z místa odjela. Netrvalo dlouho a spadla klec. Když si pachatelé mysleli, že je vzduch čistý, udělali chybu. Vyšli z bytu a bezstarostně konzumovali odcizené čokoládové bonbony. Nakonec ani nezapírali. Oba skončili na místním oddělení Policie ČR. 

Jak uvedl jeden ze zasahujících strážníků, za krádež pachatelům hrozí až dva roky odnětí svobody, navíc po jednom z pachatelů bylo vyhlášeno pátrání Policie ČR. Pachatelé byli zadrženi i díky občanům, kteří strážníkům mezi domy ochotně ukazovali, kudy zloději před hlídkou utíkali.