e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 7. až 9. srpna

publikováno: 5.8.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Prázdniny se přehouply do druhé půli, ale stále se něco děje. Co třeba vzít děti na pohádkovou lanovku, nebo se seznámit s tradicemi našich předků na zámku či si zahrát kuličky? Přidáme i festivaly, hudbu, filmy pod širým nebem a také pouť.

 

Pohádková lanovka
Na Klínech v Krušných horách na Litvínovsku bude v sobotu 8. srpna opět jezdit pohádková lanovka. Den plný pohádkových postav a soutěží pro děti začíná ve 13,00 hodin. Projdete si stezku lesem plnou pohádkových postav a po splnění úkolů vás vyveze lanovka zpět do areálu, kde najdete občerstvení a další atrakce. Jízdné pro dospělé je 130 korun, děti 90 korun, rezervace na webu kliny.cz

Letní tradice na zámku
Zámek Stekník na Žatecku připravil na tento víkend připomínku letních tradic našich předků. Na speciálních hraných prohlídkách se dozvíte třeba o svatojánské noci, senoseči a dožínkách. Těšit se můžete během prohlídky na pana ponocného, žnečku, nebo třeba paní kněžnu.  Po oba víkendové dny bude probíhat na nádvoří letní jarmark s tradičními řemesly a lidovými písněmi. Zakoupit si můžete třeba pecen chleba, buchty ze mlýna, malovaný džbánek. Stará řemesla si budete moci vyzkoušet. Prohlídky stojí 150 Kč, studenti a senioři 100 Kč, děti 6-15 let 80 Kč. Vstupné na nádvoří a jarmark včetně zahrad 50 Kč.

Letní Útulek Fest
Tradiční květnový festival v Ústí nad Labem byl přesunut na rok 2021, ale jako náhradu si můžete užít letním Útulek, který se koná o víkendu 7. a 8. srpna v travnatém areálu Cyklokempu Loděnice Brná. Na 18. ročníku během patnácti hracích hodin vystoupí 14 hudebních uskupení a 1 litoměřický divadelní spolek. Začíná se v pátek v 17,00 hodin, druhý den pak v poledne. Vystoupí například UDG, Idio & Idio, Točílas, Brajgl, Paradox či Znouzectnost. Na pátek 7. srpna je přichystána speciální příležitost, jak dorazit na festival. Loď Marie vypluje ze svého vaňovského přístaviště v 16,00 a v 18,30 hodin a i na ní se bude hrát.

Zajímavé koncerty
V sobotu 8. srpna můžete slyšet zvuk varhan v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. V 18,00 hodin tam začíná koncert polského varhaníka Michala Szostaka.
V pátek 7. srpna pořádá Severočeská filharmonie Teplice další ze svých letních odpoledních koncertů v Zahradním domě Teplice. Začátek v 16,30 hodin.
V pátek pak také pokračují zámecké pátky na Červeném hrádku, tentokrát ve stylu revivalu. Začátek v 18,00 hodin.

Letní kina
Pravidelně o víkendu promítají letní kina v Chomutově, Klášterci nad Ohří, v Litvínově na Koldomu nebo Duchcově. Výjimečně si však můžete vyrazit také do Olejomlýnského parku v Jirkově, kde je v sobotu večer k vidění komedie Štastný Nový Rok nebo na Benedikt v Mostě, kde s v pátek promítá pro děti film V husí kůži a poté pro dospělé Na Stojáka v kině. Dalším místem pak bude Park v Lounech, kde se v sobotu v amfiteátru promítá roadmovie Staříci.

Výprava do historie
Projděte se pětisetletou historií chrámu svatého Mikuláše v Lounech. V sobotu 8. srpna v 17 hodin začíná u muzea historická vycházka, která připomene toto významné výročí.

Kuličkový turnaj
Umíte hrát kuličky? Zkuste si to v sobotu 8. srpna v zámecké zahradě v Postoloprtech. Od 15,30 hodin tam startuje turnaj v kuličkách. Doplní ho vystoupení klauna pro děti a country kapely TFC Blues a Kliďánko. Vstup je volný.

Touchovická pouť
V Touchovicích na Lounsku se o víkendu koná tradiční pouťový víkend. V sobotu se můžete těšit na pouťovou zábavu s kapelou Miniband. V sobotu začíná program ve 14,00 hodin, uvidíte třeba taneční ukázky, drezury koně, zazpívá Heidi Janků a k tanci vás vyzve Vlastimil Harapes.

Jáma Fest
Další hudební festival chystají v Libochovicích na fotbalovém hřišti. Začíná se již v pátek 7. srpna v 16,00 hodin, kdy je připraven program především pro děti, poté zahraje například Refreš či Hudba z Marzu. V sobotu program pokračuje od 13,00 hodin a hrát se bude až do půlnoci. I v sobotu program počítá s dětskými návštěvníky.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Ilustrační foto: Pixabay.