e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Historickým motorákem z muzea do muzea

publikováno: 5.8.2019, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dvě železniční muzea během jediného dne a ještě k tomu jízda historickým motorákem čeká na turistiky v sobotu 10. srpna. Vlak vyjíždí z chomutovského železničního depozitáře a zaveze vás do Lužné u Rakovníka.

Železniční depozitář Národního technického muzea je otevřen po celou sezónu a najdete ho nedaleko Globusu v Chomutově. Podrobnosti o expozici a otevírací době najdete zde.

Historický vlak vyjíždí v sobotu 10. srpna v 11,50 hodin, podle informací našich čtenářů z Hlavního nádraží v Chomutově, nikoliv z depozitáře (pořadatelé specifikují pouze stanici Chomutov) jede přes Žatec a Krupou do Lužné u Rakovníka. Tam si návštěvníci mohou prohlédnou železniční muzeum. Zpět potom vlak odjíždí v 15,59 hodin a do Chomutova dorazí po páté hodině. Jízdenka stojí 100 Kč jedním směrem, děti 80 Kč.

Přímo v depozitáři v Chomutově jsou ještě na srpen a září připravené veřejné jízdy jednoho z exponátů, vlaku zvaného Komarek. 24. srpna bude jezdit v areálu depozitáře a 7. září u příležitosti Dnů evropského dědictví bude jezdit na trase Chomutov - Jirkov.