e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec se pustí do rekonstrukce kina

publikováno: 5.8.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Odkládaná rekonstrukce kina Egerie v Klášterci nad Ohří, které je již delší dobu uzavřené, by měla proběhnout ještě letos. Radnice už podepsala smlouvu na rekonstrukci za více než 16 milionů korun. Diváci by se měli dočkat nového 3D zvuku i pohodlnějších sedaček a kavárny.

Obnova kina odstartovala v roce 2013 pořízením digitálních technologií, vloni v září pak začala kompletní rekonstrukce, zahrnující zateplení a úpravy okolí. Na rekonstrukci interiérů však už nedošlo, podle nového vedení města byla zakázka předražená a zastavilo ji. Kino tak zůstalo zavřené. 

Nyní město podepsalo smlouvu na rekonstrukci interiérů kina a také střechy a prostoru před vstupem do kina. Podle informací mluvčí Adély Chlupové dojde i na pořízení 3D prostorového zvuku. Rekonstrukce kina bude stát město 16,5 milionu korun.

Diváci zřejmě nejvíc ocení pohodlnější sedačky a více místa pro nohy. Kapacita kina klesne z původních 200 na 117 míst. Kino bude mít nové sociální zázemí a prostornou kinokavárnu. "Část hlediště bude zcela bezbariérová. Dále bude upraveno pódium, samozřejmostí je nová elektroinstalace, osvětlení, řešení odvětrání sálu i promítací kabiny," informovala o podrobnostech rekonstrukce Adéla Chlupová. 

"Pro větší bezpečnost diváků bude přímo z promítacího sálu vybudován únikový východ s rampou, přibydou chodníky kolem budovy a bude rekonstruováno parkoviště podél budovy kina. Na budově kina proběhne výměna střešní krytiny a zesílení krovů," dodala mluvčí radnice. Hotovo by mělo být do konce roku.