e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Cyklista Kučera odstartuje v Chomutově v pondělí charitativní jízdu po republice

publikováno: 5.8.2016, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dobročinnost s prověrkou vlastních sil spojí Lubomír Kučera z Chomutova, který v srpnu objede celou republiku, aby čtyřem handicapovaným usnadnil život. Na startu ho můžete vyprovodit v pondělí 8. srpna v 11,00 hodin na náměstí Míru v Chomutově. Zpět se vrátí po ujetí 2016 kilometrů na konci srpna.

Inspirovat se podle vlastních slov nechal Lubomír Kučera Cestou proti bolesti vykonanou loni Milanem Dzuriakem, který letos vyráží na pěší túru ze Sněžky.

Na kole stráví pan Kučera 21 dnů a ujede symbolických 2 016 kilometrů. „Prvotním impulsem byla skutečnost, že letos slavím padesátiny a chtěl jsem, abych se za sebou mohl s hrdostí ohlédnout. A aby to tak mohlo být, měl jsem zájem uskutečnit něco, co někomu prospěje. A pomoci lidem, kteří jsou zdravotně handicapovaní, mi přišlo jako velmi naplňující,“ vysvětlil Lubomír Kučera svůj záměr.

Chce získat prostředky pro čtyři své spoluobčany - dvě nemocné děti a jednoho nevidomého muže. Přispět můžete na transparentní účet 9090217/0100, který zřídilo město Chomutov, nebo do kasiček ve městě. V infocentru jsou k prodeji také trička. Ke koupi budou také v pondělí 8. srpna na náměstí Míru, kde v 11 hodin začíná program, v němž zahrají místní kapely. Na první části cesty doprovodí Lubomíra Kučeru motorkáři.

Foto: Stanislav Král, Magistrát města Chomutova.