e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 7. až 9. srpna

publikováno: 5.8.2015, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Skvělou prázdninovou zábavu pro děti (ale přiznejme i dospělé) představují každoroční jízdy pohádkovým safari v Chomutově. Tento srpnový víkend se navíc vyplatí vyrazit do Krušných hor, které se vám otevírají zdarma. Přidáme také několik sportovních tipů, ať už jste diváci nebo chcete závodit, pouť, historickou bitvu, koncerty...

Kurzy mletí
Netradiční workshop, a sice výuku mletí mouky na velkém ručním mlýnku nabídne Vernerův mlýn v Brlohu na Lounsku. Kromě toho si můžet prohlédnout také mlynářské muzeum a celou technologii historického mlýna. Ukázky začínají od 13,00 vždy v celou hodinu až do 16,00 hodin. Vstupné 50 Kč.

Krušné hory free
Nezapomeňte, že již tento víkend pro vás nachystala Destinační agentura Krušné hory akci nazvanou Krušné hory Free, která vám umožní podívat se a vyzkoušet si mnohé z nabídky těchto hor na vlastní kůži. Co všechno je pro vás připraveno najdete v tomto přehledu

Formule se Střihavkou
Na mosteckém autodromu se o víkendu jedou závody s názvem The Most FIA Cars Central Europe Challenge. Během celého víkendu čekají návštěvníky tribun závody kategorie D2 - formulové vozy 2000 ccm, D4 sprint - cestovní vozy, D5 sprint - placky, prototypy, D4 + D5 vytrvalostní a další. Součástí doprovodného programu bude narozeninový koncert Kamila Střihavky, který se také letos během The Most Autoshow zúčastnil charitativního focení pro dětské azylové zařízení Klokánek. Výstava fotografií spojená s autogramiádou bude probíhat ve výstavních prostorách polygonu. Koncert začíná 8. srpna od 19,00 hodin v horní části areálu Autodromu Most. 

Triola Cup
Druhým motoristickým tipem bude Triola Cup, který se jeden z Horního Jiřetína do Nové Vsi v sobotu 8. srpna a neděli 9. srpna. V sobotu mezi 9. a 17. hodinou se pojedou tréninkové jízdy a truck and drift show, v neděli od 10,00 hodin startují závodní jízdy a taktéž se můžete těšit na show. Silnice bude během obou dnů uzavírána.

Hokej
Skvělým tip na ochlazení v horkých dnech je návštěva zimního stadionu. V pátek 7. srpna se můžete přijít znovu podívat na mistry extraligy na hokejový stadion Ivana Hlinky v Litvínově. HC Verva Litvínova se v přátelském zápase utká se Znojmem, začátek v 17,00 hodin.

Krušnotor
Silniční cyklistické závody do Krušných hor se jedou v sobotu 8. srpna v Teplicích. Připraveny jsou tři tratě od 110 do 250 km s tím, že nejdelší má neuvěřitelné převýšení 4900 metrů. Start a cíl závodů je v Krupské ulici, zázemí u nové sportovní haly na Stínadlech. Dlouhé tratě startují již v 7 hodin, střední a krátká v 10,00 hodin.  Vše potřebné včetně přihlášky získáte zde. http://www.krusnoton.cz/

Libochovická pouť
O víkendu 8. a 9. srpna se koná pouť v Libochovicích. Pouťové atrakce v městském parku a stánky na náměstí doplní program na zámku. Po oba dny si můžete od 9,00 do 17,00 hodin prohlédnout uámecké skleníky a v nich výstavu exotického ptactva a naproti kostelu také výstavu domácího zvířectva.

Budyňská bitva
Vodní hrad v Budyni nad Ohří se stane v sobotu 8. srpna svědkem velké bitvy z Burgundských válek v roce 1474. Třetí ročník celodenní akce s mezinárodní účastí, kde se návštěvník setká se švýcarskými žoldnéři, burgundskými vojáky i statečnými obránci hradu. Jednotlivé drobné šarvátky mezi vojsky pak vyvrcholí dramatickým dobýváním hradeb vodního hradu Budyně nad Ohří v 15,00 hodin. Na programu bude komentovaná prohlídka švýcarského tábora, ukázky zbraní i zbrojí, výcvik vojenské jednotky, ukázka táborového života včetně rekonstrukce polní kuchyně a středověkého stolování. Nebude chybět dobová hudba, tanec, divadlo, tržiště a občerstvení, pro děti je nachystán dětská stezka a historický kvíz. Vstupné pro dospělé je 120 Kč, pro děti 60 Kč.

Zámek v květech
Zámek Velké Březno se o víkendu opět ponoří do květinové vůně a tentokrát to budou růže... pro  hraběnku Henriettu, na počest „růžové hraběnky“ Henrietty Chotkové, která dokonce vypěstovala i vlastní druh růže, tzv. Chotkovskou růži. Prohlídky zámku se konají v sobotu i neděli od 10,00 hodin, v pátek 7. srpna je zámek kvůli natáčení uzavřen. V neděli 9. srpna od 14,00 hodin se děti mohou těšit na Sváťovo Dividlo s pohádkou o neposlušných kůzlátkách.

Knihovnický stan
Knihovnický stan v rámci projektu Města čtou dorazí v pátek 7. srpna do Klášterce nad Ohří. Najdete ho v blízkosti zámku v areálu zámeckého parku. K dispozici bude široký výběr knih, ale i příjemné posezení na sedacích vacích a v závěsných sítích, a to až do 13. srpna vždy od 10,00 do 17,00 hodin, připraven je i odpolední program. Podrobnosti v článku Knihovnický stan se otevře v pátek v kláštereckém parku.

Pohádkové Safari
Atraktivní noční safari obohacené o pohádkové bytosti, které se vynořují v setmělém chomutovském zooparku, odstartuje svou první jízdu v pátek 7. srpna v 18,00 hodin. Další jízdy se konají v sobotu a poté i následující víkend. Cesty do světa kouzelných bytostí trvají 60 minut. První začíná v 18,00, další vždy po půl hodině. Vstupné na akci činí 120 Kč za osobu. Pořadatelé navíc slibují, že letošní ročník bude úplně nový.

Rozmarné léto
Festival s hudbou a programem pro děti se koná v sobotu na mosteckém hipodromu. Hlavními hvězdami večera budou Xindl X a Tomáš Klus. Podrobnosti se dozvíte v článku Rozmarné léto na mosteckém hipodromu

Hudba na zámku
Hudba, i když jiného žánru, bude znít také na zámku Jezeří na Litvínovsku, kde pokračuje druhým víkendem série koncertů vážné hudby jako připomínka výročí Vídeňského kongresu z roku 1815. V sobotu 8. srpna od 17,00 hodin se můžete těšit na smyčcové kvartety a v neděli od 15,00 hodin na program nazvaný Talleyrand na Vídeňském kongresu. Podrobnosti i o dalších koncertech se dočtete zde

Noční prohlídky
Také tento víkend můžete vyrazit na noční zámecké prohlídky, tentokrát to bude na Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku. Setkání se zámeckými duchy vás čeká v sobotu 8. srpna od 20,00 hodin. Další prohlídky pokračují podle zámku každou hodinu nebo půlhodinu až do půlnoci. Vstupné pro dospělé je 80 Kč, pro děti 40 Kč. Rezervace je možná na tel. 733 691 473.

Výročí obce
660. výročí slaví obec Touchovice na Lounsku o víkendu 8. a 9. srpna. V sobotu večer je na program. pouťová zábava, hraje skupina No to snad není možný, host Bohuš Matuš a na závěr ohňostroj. V neděli 9. srpna ve 14,00 hodin vyjde průvod obcí a na odpoledne je připraven program s mažoretkami, historickými šermíři, ostrostřelci, vystoupí Stanislav Hložek, Vlastimil Harapes, Josef a Karel Vágnerovi, orchestr J. Laxy, DJ Tony a další.

Putování Mistra Husa
Série představení o Mistru Janu Husovi dorazí o víkendu do Chomutova a hříchem, který se bude snažit vyhnat z města bude Lenost. Program bude probíhat na náměstí 1. máje od 10,00 do 17,00 hodin. Uslyšíte středověkou hudbu, uvidíte souboje rytířů, soudní proces, lidové i cikánské tance, vystoupení provazochodce či kejklíře. Příjezd mistra Jana Husa je naplánován na 14. hodinu.