e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

FIA zóna CE a Eset V4 Cup o víkendu v Mostě

publikováno: 5.8.2014, kategorie: Sport, autor: Vláďa Rožánek

Sdílet: facebook twitter google+

Stejně jako vloni, ani letos nebudou chybět v Mostě rychlé formule, které se představí spolu s MMČR na okruzích v Mostě, včetně Eset V4 Cupu a Porsche GT Challenge. Mezi nejzajímavější hosty podniku bude patřit skokan na lyžích Sven Hannavald, či bývalý trenér tenistky Sukové Dr. Jaromír Jiřík. Závody probíhají celý víkend od 8. do 10. srpna.

Druhý srpnový víkend bude v Mostě patřit rychlým formulovým monopostům, ale také Porsche Challenge nebo VW Castrol Cupu, kde se přihlásil i skokan na lyžích Sven Hannavald.

Startovní listina FIA zone CE v divizi 2 a 3 čítá celkem 25 rychlých formulí. Chybět nebude Franz Woess z Rakoska s Dallarou 308 Opel Spiess, vedoucí muž ESET F3 Cup Florian Schnitzenbaumer na Dallara 302 Opel Spiess, Italové Vagganini a Milani na Dallara 308 Fiat, ani vedoucí Eset L21 Cupu Christoph von Grünigen na Formuli Masters, svou Dallaru 308 Volkswagen přiveze do Mostu také Rakušan Josef Neuhauser, kterého známe také z Interserie, která má v severočeském městě velkou tradici. Na domácí trati se předvede i Josef Záruba s formulí Renault 2.0, tedy vedoucí muž Eset formula Renault, který se jinak věnuje Northern European Renault Cupu. V divizi dvě uvidíme Chabra, včetně Tomíka na Glorii, či Van Diemenu a Jaroslava Pospíšila s Tomis 03. Zahraniční pole ještě doplní Mathias Stark s formulí Renault.

Cestovní vozy D4 a D5 mají v plánu vytrvalostní závod na 3 hodiny, kde pojede Miroslav a Maťo Konopka na Porsche GT3R, jinak vedoucí můž pořadí Eset Endurance. Na start se postaví celkem 14 posádek. Z Rakouska k nám dorazí dvojice Florian Renauer/Hannes Gsell na Ginettě G50GT, která tak bude konkurovat Valáškovi s Horňákem se stejným strojem. S Ferrari 430 pojede duo Vacík/Klobása a s novějším Ferrari 458 GT3 Scuderia Praha pojede Písařík a Jaromír Jiřík, tedy bývalý trenér tenistky Sukové, který má na svém kontě úspěchy z FIA GT3 series, nebo ADAC GT Masters. Poláci pak mají zastoupení v divizi do 2000ccm s Renaultem Clio RS III.

Sprint do 2000ccm, neboli Eset TWC vede Maciej Szkudlarek z Polska a kromě něj se připraveno celkem 25 startujících, z nichž připomeňme Rakušana Petera Schobera s BMW 320i E46, Svince Sustera s Alfou Romeo 156, Švýcara Wani Finkbonera s Renaultem Clio, kterého známe ze Škoda Pickup Cupu, Petra Mužíka a Vladimíra Ostaševského na Cliu RS, či Františka Doška s Peugeotem 308. Na Lotusech Exige se představí Mandelík a Fried.

Sprint Eset do a nad 3500ccm představí pravděpodobně 16 vozů a chybět nebudou Mercedesy GT3 Knolla, Kravczyka nebo Machánka, equipu BMW s jezdci Válkem, Skalickým, Erdelyim, Kratinou, Sládečkou a Kačírkem.V divizi 5 pojede Tomáš Kusý s Lotusem Evora GT-R a Porsche přiveze do Mostu Miroslav Konopka ze Slovenska, Martin Jansa a Adrej Lewandowski z Polska.

Zajmavé souboje předvedou jezdci Porsche GT3 Cup Challenge, kde se o slovo přihlásí Adam Gladysz, Litevec Gelzinis, Poláci, včele s Moczulskim, Bilinskim a Jedlinskim, ale také Turci.

Volkswagen Castrol Cup pak završí výčet závodů při FIA ZONE CE v Mostě. Z domácích jezdců se představí Aleš Jirásek, který se zapojí do soubojů identických vozů VW s lyžařem Svenem Hannavaldem z Nměmecka, Rusem Vokhrinsevem, Geffry Krugerem z Jihoafrické republiky, či s Poláky Kisielem a Rzepeckim.

Časový harmonogram výkendu naleznete na stránce Autodromu Most.