e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do Olejomlýnského parku najely bagry

publikováno: 5.8.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Zemní práce v Olejomlýnském parku v Jirkově, kde začala před měsícem kompletní revitalizace, jsou v plném proudu. Prach, bagry, dělníci a vymezené cesty pro chodce - budují se cesty pro pěší, cyklostezka, inline dráha a kruhová plocha, kde budou lavičky. Také dopravní hřiště prochází přeměnou, stavební firma kolem něj osazuje obrubníky a chystá se na opravu podezdívky. V srpnu, až budou hotovy zemní práce, začne pokládka povrchů – asfalty a štěrk na cesty pro pěší.

Investiční akce zahrnuje také vybudování odpočinkových míst a hřišť pro volnočasové aktivity jako je lanovka, lezecké stěny, petanque a podobně. Stavební práce za 14,8 milionu korun provádí firma Skanska a. s. Praha, na dodání herních prvků ještě proběhne výběrové řízení. Jirkov si může vybudování sportovně rekreačního areálu dovolit díky 85% dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad.

Park je pro občany Jirkova oblíbeným promenádním místem a díky své poloze je také využíván pro průchod městem. Během revitalizace, která potrvá až do konce září příštího roku, bude veřejnosti přístupný. Nové chodníky, cyklostezky a inline-dráhu budou však občané moci využívat již dříve. V současnosti je možné parkem procházet jen po vymezených trasách, které jsou značeny ve směru od penzionu Bremen. „Jde o bezpečnost, proto prosíme návštěvníky lokality, aby byli obezřetní a respektovali značení,“ dodává k tomu starosta Jirkova Radek Štejnar. Nákladní i osobní vozy a těžká technika zatím do parku najíždějí ze Žižkovy ulice, v srpnu už budou používat vjezd z Dvořákovy ulice, podél zahrádek.