e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vladimír Gončarov jako Casanova na duchcovském zámku

publikováno: 5.8.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Marian Hochel

Sdílet: facebook twitter google+

Správa zámku Duchcov, Divadlo V Pytli a Severočeské divadlo připravily pro návštěvníky zámku v Duchcově netradiční oživené prohlídky s prvky činoherního divadla, opery a baletu. Zámecké komnaty znovu zaplní smích urozené společnosti, kterou Giacomo Casanova pobaví romantickými příběhy ze svého mládí. Oživené prohlídky zámecké expozice pod názvem Letní milostná ladění se budou konat v neděli 11. srpna.

„Nyní, v roce 1797 je mi 72 let. Mohu říci: vixi, žil jsem – třebaže žiji ještě. Těžko bych si nyní mohl opatřit příjemnější zábavu, než zabývat se svými vlastními záležitostmi a opatřit něco vhodného pro zasmání oné milé společnosti, která mi naslouchá, která jednala vždy se mnou laskavě a kterou jsem vždy vyhledával. (…) Když vzpomínám na zažité radosti, vyvolávám si je a prožívám je po druhé. Protivenství však, jež jsem tehdy snášel, necítím již a směji se jim,“ napsal Casanova na sklonku svého života během svého pobytu u hraběte Valdštejna na duchcovském zámku.

Vzpomínání na Giacomovo mládí a nostalgické návraty do minulosti zinscenuje Divadlo V Pytli spolu se sólisty baletu Severočeského divadla. V dvojroli Casanovy se představí charismatický Petr Stolař a mistr českého baletu Vladimír Gončarov. Giacomovy lásky ztvární sólistka baletu Severočeského divadla Natalia Vassina a diva operních árií, sopranistka Inna Davidenko.

Návštěvníci prohlídek se dozvědí mnoho o dobrodružném životě bezpochyby nejslavnějšího obyvatele duchcovského zámku, ale budou si moci vychutnat i taneční a pěvecké výstupy v podání renomovaných umělců v retrospektivách zosobňujících Giacomovo mládí.

Oživené prohlídky zámecké expozice pod názvem „Letní milostná ladění“ se budou konat v neděli 11. srpna ve 13:30, 15:00 a 16:30 hodin, vstupenky ve výši 200 Kč a 150 Kč zakoupíte v pokladně zámku. Rezervaci vstupenek lze provést předem, a to telefonicky na čísle 417 835 301 nebo 417 835 321 denně kromě pondělí od 10,00 do 17,00 hodin.

Foto: Marian Hochel