e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaní můžete s dětmi putovat za Maxipsem Fíkem

publikováno: 5.7.2018, kategorie: Pro děti, autor: Hana Skýbová

Sdílet: facebook twitter google+

Navštívit místa, po kterých se toulal oblíbený večerníčkový hrdina Maxipes Fík, můžete s dětmi po celé prázdniny v Kadani. Město připravilo další ročník soutěže Putování Maxipsa Fíka. Stačí si vyzvednout hrací kartu a vyrazit na výlet.

Maxipes Fík je neodmyslitelně spojený s Kadaní. Jeho autor Rudolf Čechura žil v nedalekém Ahníkově a Maxipes má dokonce své vlastní nábřeží. Během Putování Maxipsa Fíka můžete nahlédnout například do tajů Františkánského kláštera, vystoupat na radniční věž nebo Mikulovickou bránu, zakouzlit si v muzeu čarodějnic nebo se osvěžit na koupališti v Kadani nebo v Prunéřově a zahrájte si i třeba minigolf.

Hrací karta s místy pro razítky je k dispozici na všech zapojených místech: Františkánský klášter, Mikulovická brána, Turistické informační centrum, Galerie Josefa Lieslera, Radniční věž, Muzeum čarodějnic, knihovna, kadaňský hrad, bašta, dětský svět, koupaliště Kadaň a Prunéřov a Minigolf Kadaň. Každé místo má své unikátní razítko. Sbírání razítek z jednotlivých míst lze kombinovat se vstupenkami z kulturních akcí pro děti pořádaných Kulturním zařízením Kadaň v období až do 30. září. Ke hrací kartě obdržíte navíc seznam míst s aktuální otevírací dobou. 

Podmínkou soutěže je nasbírat nejméně 10 razítek nebo razítka kombinovat se vstupenkami, aby výsledný počet byl 10. Řádně vyplněnou hrací kartu odevzdejte osobně v Turistickém informačním centru Kadaň, kde obdržíte dárek, nebo ji zašlete poštou na adresu Turistického informačního centra a věcná cena vám bude doručena na vaši adresu.

Foto: Město Kadaň.