e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pořadatelé Dočesné zveřejnili jména účinkujících. Podívejte se, kdo přijede

publikováno: 5.7.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jubileum letos slaví největší slavnost chmele a piva - Žatecká Dočesná. První dva zářijové dny se bude konat již šedesátý ročník. Pořadatelé z Městského divadla Žatec prozradili první informace o tom, jak bude slavnost vypadat a hledají dobové dokumenty ze starších ročníků.

Také letos bude připraveno několik hudebních scén. Na té největší na náměstí Svobody se můžte těšit třeba na Vojtěcha Dyka a B-Side Band, Hanu Zagorovou s kapelou, Petra Bendeho a cimbálovku Grajcar, Žatečanku a Ivana Krále s kapelou. V letním kině vystoupí třeba Mandrage, Hlahol, Citron, Vypsaná fixa a další. Na scéně na náměstí Prokopa Velkého uslyšíte country folk v podání Zrní, Věry Martinové, Evy a Vaška, Ivana Mládka a dalších. Připravena bude opět historická scéna v ulici Dvořákova. Kompletní program vám nabídneme na konci července. 

"Nově bychom rádi připomněli divákům historii Dočesné. Připravuje se dokument, který bude divákům pouštěn na akci a poté i na dalších místech. Tímto bychom chtěli požádat všechny, kteří mají doma záběry a fotografie z historie Dočesné, aby se ozvali Městskému divadlu a po dohodě záběry poskytli k dalšímu použití," informoval Karel Fiala.

Dění okolo Dočesné můžete sledovat na www.docesna.cz.