e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterecká vernisáž: Hudba a malba naživo

publikováno: 5.7.2017, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Originální zahájení výstavy chystá Galerie Kryt v Klášterci nad Ohří na pátek 7. července. Malíř Vladimír Kiseljov vytvoří obraz přímo před zraky návštěvníků, při hudbě Johanna Sebastiana Bacha v podání houslisty Jaroslava Svěceného. Výstava tohoto multidisciplinárního umělce potrvá do 1. srpna.

"Tyto výtvarné performance, kdy maluje při koncertech klasické hudby se uskutečnily již v řadě českých a evropských měst," prozradila redaktorka Klášterckých novin Vlasta Fišrová, která se účastnila instalace výstavy. Vernisáž začíná v 17,00 hodin v Galerii Kryt vedle informačního centra v Klášterci nad Ohří.

"Vladimír Kiseljov vytvořil komplexní výtvarný směr zvaný synestetismus. Propojují se v něm všechny smysly diváka – barvy , filozofický význam, hudba, pohyb, prostor a čas," doplnila Vlasta Fišrová. Třiatřicetiletý absolvent brněnské JAMU už má za sebou více než sedm desítek samostatných výstav po celé Evropě. Jeho tvorba se inspiruje klasickou hudbou a maluje naživo na koncertech. Má za sebou devět realizací velkých nástěných maleb, malovaných naživo před publikem s hudbou jako performance, mimo jiné největší nástěnná malba v ČR v podchodu vlakového nádraží v Tišnově. Věnuje se též scénografii a režii, napsal libreto k opeře.

Foto: Zbyněk Maděryč.