e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na duchcovském zámku se pokusí oženit Casanovu

publikováno: 5.7.2016, kategorie: Památky, autor: Marian Hochel

Sdílet: facebook twitter google+

Léto na zámku Duchcov bude ve znamení modelářského festivalu a pokusu oženit Casanovu. První velkou akcí bude 30. července výstava a prodejní trh modelů lodí, letadel či vojáčků. Na konci srpna se zámek připojí k Hradozámecké noci a opět dorazí i Casanova.

V sobotu 30. července se uskuteční v zámecké konírně od 10,00 do 18,00 hodin mezinárodní modelářský festival a výstava spojená se soutěží a prodejem modelů pod názvem Dux – Duchcov modelářský festival 2016. Sjedou se desítky vystavovatelů z České republiky i ze zahraničí – z Belgie, Holandska, Německa, Polska a dalších zemí. Prohlédnout si budete moci stovky lodí, letadel, vojáčků, dioramat a jiných modelů; pro děti bude připravena jízda na ponících a další atrakce. Vstupné je jednotné a činí 30 Kč. 

V sobotu 27. srpna se bude konat na duchcovském zámku Hradozámecká noc 2016, tentokrát pod názvem Casanova se žení. Bude se hledat nevěsta. Povede se oženit záletníka a svůdce Giacoma Casanovu? V zámecké expozici si budete moci prohlédnout výstavu svatebních šatů ze Svatebního salonu Delta z Mostu. Dámy, vyberte si! 

Oživené prohlídky zámku s Divadlem V Pytli a Casanovou v podání Petra Stolaře slibují program plný legrace i lechtivých překvapení. Hudebně-taneční program se sólistou a choreografem Severočeského divadla Vladimírem Gončarovem, držitelem Ceny Thálie a Ceny hejtmana Ústeckého kraje za přínos v oblasti kultury, roztančí Valdštejnský sál.

Hudebně-taneční program, který spolupořádá Kulturní centrum Duchcov, uvidíte od 18,00 do 19,00 hodin. Následovat budou oživené prohlídky vždy po dvaceti minutách od 19,00 do 20,00 hodin, trvání jedné prohlídky je cca 60 minut. Vstupné na oživené prohlídky je 160 Kč (plné), 140 Kč (zlevněné) a 400 Kč (rodinné, max. 2 dospělí a 3 děti), vstupné na hudebně-taneční program 120 Kč (plné), 100 Kč (zlevněné).

Nezapomeňte také, že v Duchcově se na začátku sezóny otevřela zcela nová expozice, inspirovaná antikou. Více se dozvíte v článku Nechte se okouzlit antikou.

Foto: Divadlo V Pytli.