e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaňské kino promítne v červenci hudební dokumenty

publikováno: 5.7.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Karolína Nejepsová

Sdílet: facebook twitter google+

Kino Hvězda v Kadani přichystalo v červenci pro své diváky dva hudební večery se zajímavými dokumenty. V pondělí 13. července odhalí příběh známé české kapely Lucie a 27. července se podívá na divoký život Ozzy Osbourna.

středa 13. 7. od 20,00 hodin
Lucie: Příběh jedný kapely
Jak vznikaly nejznámější hity kapely Lucie? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30 let kapely vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy. Otevřené zpovědi vykreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Režie David Sís. Hrají David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák a P. B. CH. 
Dokument / ČR / 2016 / 89 min. / nevhodné do 12 let / 120 Kč

středa 27. 7. od 20,00 hodin
Bůh ti žehnej Ozzy Osbourne
Dokument zachycuje zpěvákovu cestu k popularitě se skupinou Black Sabbath na počátku 70. let, závislost na alkoholu a drogách i jeho zklidnění v posledních letech. Tvůrci snímku strávili s dvaašedesátiletým rockerem nepřetržitě dva roky. Součástí filmu jsou zatím nezveřejněné detaily z Ozzyho profesního a soukromého života a výpovědi členů rodiny i jeho samotného. Režie Mike Fleiss, Mike Piscitelli. Hudba Michael Einziger. Hrají Ozzy Osbourne, Tommy Lee, Paul McCartney a další.
Dokument / USA / 2016 / 96 min. / nepřístupné do 15 let / titulky / 120 Kč