e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tip na výlet: V Karlovarském kraji ušetříte na vstupném

publikováno: 5.6.2020, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Rozhýbat domácí cestovní ruch se rozhodli v Karlovarském kraji. Návštěvníky tam teď lákají na bezplatné vstupy do muzeí, galerií a dalších kulturních institucí zřizovaných Karlovarským krajem. Vstup zdarma potrvá až do konce října.

Kraj, který je z velké části závislý na zahraničních lázeňských hostech, chce přilákat nové zájemce z řad obyvatel Česka a oživit cestovní ruch v regionu. „Vidíme v tom příležitost, jak získat nové návštěvníky, rodiče s dětmi i seniory do našich muzeí a galerií a zároveň zatraktivnit Karlovarský kraj jako výletní cíl turistů. Chceme tak zmírnit dopady opatření souvisejících s pandemií COVID-19, které postihly klíčové oblasti života kraje, jako je lázeňství, cestovní ruch a s tím úzce propojenou kulturu. Oslovíme také starosty měst a obcí, zda by nezvážili možnost odpustit vstupné návštěvníkům i v jejich kulturních institucích, případně snížit jeho výši, pokud to bude možné,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

Kam se tedy můžete všude zdarma podívat? Atraktivní a blízká je například Královská mincovna v Jáchymově, která mapuje bohatou historii dobývání drahých kovů v Krušných horách a ražbu zdejších slavných tolarů. V Jáchymově můžete navštívit i štolu č. 1 a důl Svornost, který je součástí Muzea Sokolov. To provozuje i prohlídky cínového dolu Jeroným u zaniklé obce Čistá ve Slavkovském lese na Sokolovsku nebo Hornické muzeum v Krásno. Chcete si poznávání památek a turistických atraktivit Karlovarska pořádně užít? Podívejte se na zajímavá ubytování v Karlových Varech.

V rámci návštěvy Galerie umění Karlovy Vary můžete navštívit zdarma interaktivní galerii Becherova vilu v Karlových Varech nebo Letohrádek v zámeckém parku v Ostrově. Dalšími zdarma otevřenými zařízeními jsou sokolovský zámek, Muzeum Karlovy Vary, v Chebu například fotografická Galerie 4 či Retromuseum, které vrací návštěvníky do designu socialistického Československa.

Muzea i galerie už nyní fungují v běžném režimu a jsou většinou otevřena denně mimo pondělí.

Článek obsahuje P.I.