e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Beethovenův festival Teplice: Klavírní recitál v Zahradním domě

publikováno: 5.6.2018, kategorie: Hudba, autor: Magdaléna Jenčíková

Sdílet: facebook twitter google+

Komorní večer s klavírem čeká návštěvníky dalšího teplického koncertu, kterým se 54. ročník Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena přehoupne do své druhé půle. V pondělí 11. června bude v Zahradním domě v Teplicích koncertovat klavírista Martin Kasík.

Program večera bude zahrnovat sonáty Ludwiga van Beethovena a skladby Modesta Petroviče Musorgského. Protagonistou komorního koncertu bude klavírista Martin Kasík, který se věnuje klavírní hře od svých čtyř let. Vystudoval Konzervatoř v Ostravě a Hudební fakultu AMU v Praze. Absolvoval mnoho našich i mezinárodních klavírních kurzů (Paříž, Villecroze, Piešťany, České Budějovice, Ostrava). Je laureátem mnoha prestižních našich i mezinárodních klavírních soutěží, např. Mezinárodní klavírní soutěž v Kil (Švédsko, 1. cena), Mezinárodní klavírní soutěž Fryderyka Chopina Mariánské Lázně (1. cena), Mezinárodní klavírní soutěž Pražského jara (1. cena), Young Concert Artists Competition (evropské kolo, Lipsko, 1. cena), Young Concert Artists Competition (celosvětové kolo, New York, 1. cena), ale je i nositelem řady významných ocenění, např. Cena nadace Pražského jara, Cena nadace Život umělce při Intergram, Cena nadace Gideona Kleina, Cena Nadace Českého hudebního fondu, Cena Hudební akademie ve Villecroze (Francie), Cena Českého rozhlasu, Cena nakladatelství Bärenreiter, Cena Pasadenské filharmonie, Cena nadace Beracassa aj. Koncertoval v řadě států Evropy, dále v USA, Japonsku, na Taiwanu a v Singapuru. Jako sólista vystupoval s řadou našich i zahraničních orchestrů. Debutoval také na Bard Music Festival v New Yorku nebo Chopin-Festivals v rakouském Gamingu, kde spolupracoval s dirigentem Tadeuszem Strugalou. Několikrát nahrával pro český, německý, švédský a missourský rozhlas a pro Českou televizi. Natočil celkem 8 CD z děl J. S. Bacha, L. van Beethovena, F. Chopina, R. Schumanna, S. Rachmaninova, K. Slavického a dalších. V dubnu 2017 absolvoval se Severočeskou filharmonií Teplice koncertní turné do Jižní Ameriky, kde přednesl klavírní koncerty J. Brahmse a F. Chopina v Santiagu de Chile a na čtyřech koncertech v Argentině.

Koncert začíná v Zahradním domě v Teplicích v 19,00 hodin, vstupné je 120 Kč, zlevněné 60 Kč.

V dalším článku vás pozveme na koncert harfenistky Kateřiny Englichové a hobojisty Viléma Veverky do děkanského kostela v Mostě. Celé festivalové dění můžete sledovat ve Speciálu Beethovenův festival Teplice.