e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Brahmsovo requiem s pražskými sbory a japonskou sopranistkou

publikováno: 5.6.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dva pěvečtí sólisté Národního divadla Yukiko Kinjo a Vratislav Kříž společně s Pražským smíšeným sborem a Sborem ČVUT Praha vystoupí v předposledním symfonickém koncertu Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena. Doprovázet je v koncertním sále Domu kultury v Teplicích bude Severočeská filharmonie.

Symfonický koncert, který má na programu Německé requiem Johannesa Brahmse opus 45 pro sóla, sbor, varhany a orchestr, se koná ve čtvrtek 15. června v 19,00 hodin. Bude předposledním koncertem s filharmonií, který je v rámci 53. ročníku Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena naplánován.

Se Severočeskou filharmonií Teplice, která celý hudební svátek v severních Čechách pořádá, vystoupí Pražský smíšený sbor a Sbor ČVUT Praha se sbormistry Janem Steyerem a Jiřím Petrdlíkem. Sólové party přednesou sopranistka Yukiko Kinjo, mimo jiné absolventka Pražské konzervatoře a laureátka pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech. Od roku 2008 působí v celé řadě českých divadel, nyní v Národním divadle Praha a slyšet ji mohou i návštěvníci letní otáčivé scény v Českém Krumlově. Sólistou Národního divadla v Praze je též barytonista Vratislav Kříž, která má za sebou i koncertní turné ve Spojených arabských emirátech, vystupoval v evropských i mimoevropských zemích. Navázal spolupráci s americkým klavíristou Edwardem Eiknerem, profesorem múzických umění v Georgii, s nímž se na vystoupením ve Spojených státech zaměřuje mimo jiné na českou písňovou a operní tvorbu. Podrobný program a informace o účinkujících najdete na festivalovém webu.

Předprodej vstupenek na festivalové koncerty v Teplicích v pokladně Domu kultury Teplice, pondělí - pátek 9,00 - 20,00 hodin, sobota - neděle 14,00 - 20,00 hodin, online rezervace: www.dkteplice.cz. Vstupenky na koncerty mimo Teplice budou k dispozici vždy hodinu před začátkem na místě.

Festivalové dění můžete sledovat ve Speciálu Jaro s Beethovenem.