e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den turistiky na Dlouhé Louce

publikováno: 5.6.2012, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 9. června se v rámci Dne turistiky ve východním Krušnohoří koná slavnostní křest turistické trasy mezi německým Rechenbergem-Bienenmühle a českými obcemi Osek a Mariánské Radčice. Trasa v délce přibližně 40 km sleduje starou obchodní cestu. Křest proběhne ve 13,00 hodin na Dlouhé Louce. Pořadatelé pro vás připravili několik tras, jak se na místo křtu dostat.

Připraveny jsou trasy od jedenáctikilometrové až po krátkou dvoukilometrovou. Všechny mají jediný cíl - louku za restaurací a penzionem Rozcestí na Dlouhé Louce, kde se ve 13,00 hodin uskuteční slavnostní křest. Mapu s možnými nástupy na trasu najdete zde.

"Na tomto dni turistiky se s pestrým programem pro malé i velké a svými nabídkami představí různá zařízení cestovního ruchu a zástupci institucí, podporujících cestovní ruch. Mezi jinými zde přivítáme Turistický svaz Stříbrné Krušnohoří, CRTM Most, Lesní správu Litvínov, komunální představitele, církevní obce a Domovský historický spolek z Rechenbergu-Bienenmühle. O občerstvení se postará restaurace Rozcestí," vysvětluje ředitelka Centra rozvoje turismu Mostecka Libuše Novotná Pokorná.

Nová turistická trasa měří přibližně 40 km a sleduje starou obchodní cestu mezi Rechenbergem a Osekem. Cesta pak od kláštera v Oseku pokračuje k poutnímu kostelu P. Marie Sedmibolestné v Mariánských Radčicích po staré poutní cestě. O její minulé popularitě svědčí fakt, že koncem 19. století po ní za sezónu prošlo kolem 150 000 poutníků.