e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Podzimní divadelní sezona v Chomutově bude dvojnásobná

publikováno: 5.5.2020, kategorie: Divadlo a film, autor: Pavlína Skopová

Sdílet: facebook twitter google+

Oč milovníci divadla přišli kvůli vládním zákazům na jaře, to jim Městské divadlo Chomutov vynahradí na podzim. Zrušená představení se podařilo přeložit na nové termíny v září a říjnu, takže ani držitelé abonentních vstupenek o nic nepřijdou.

V jarní části sezony se v divadle odehrály jen dva kusy, dalších pět naplánovaných her muselo být kvůli epidemii zrušeno. „Podařilo se nám ale se všemi pěti divadly dohodnout nový termín, a to ještě letos na podzim,“ přináší radostnou zprávu jednatelka Kultury a sport Chomutov Věra Fryčová.

Už na 4. září je připravená romantická komedie Na Zlatém jezeře, v níž hrají hlavní role Ladislav Frej a Simona Stašová. Jen o pár dní později, tedy 7. září, rozehraje Daniela Choděrová show pro jednu herečku s názvem Cavewoman. Jde o pokračování kultovní inscenace Caveman, při níž jsou diváci pozváni do "jeskyně" hlavní hrdinky, která pak s nimi v odlehčeném duchu sdílí své starosti, pochybnosti a pocity úzkosti pramenící z obavy, zda si vybrala toho pravého.

Komedie plná záměn a zmatků, to je představení Plnou parou, v níž se představí třeba Lenka Vlasáková, Miroslav Etzler nebo Jan Dolanský. Chomutovské divadlo ji uvede 6. října. Také hra Fantastická žena, která je v programu 15. října, je veselá hra. Její zápletka se točí kolem seznamu vlastností, které by měla mít ideální partnerka. Posledním přeloženým představením je pak známá hra Růže pro Algernon, v níž září především Jan Potměšil. Inscenace, která dokáže rozesmát i dojmout, je naplánovaná na 29. října.

Na všechna zmíněná představení platí jak jednorázové lístky, tak i abonentní vstupenky, které si diváci koupili již před začátkem sezony. Kromě toho však chomutovské divadlo připravuje i klasickou podzimní sezonu. „Během ní se u nás odehrají další čtyři představení, podrobnosti ještě dolaďujeme. Každopádně to bude velice nabitý divadelní podzim,“ těší se Fryčová.

Foto z představení Plnou parou: Lucie Vítková