e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zahajovací koncert Pražského jara bude znít i mosteckým kinem

publikováno: 5.5.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jedinečný hudební zážitek, kterým je zahajovací koncert Pražského jara, si můžete vychutnat bez složitého shánění vstupenek, bez obleku a ještě zdarma. Tradiční Smetanovu Mou vlast v podání Vídeňských filharmoniků bude přenášet kino Kosmos v Mostě. Koncert začíná v pátek 12. května ve 20,00 hodin.

Vstupenka na letošní zahajovací koncert Pražského jara stojí Kč 6 900 korun. Ve Smetanově síni pražského Obecního domu budou v pátek 12. května koncertovat slavní Vídeňští filharmonikové, kteří jsou označováni jako jeden z nejlepších světových orchestrů, a které bude řídit dirigent Daniel Barenboim. 

Jen několik málo kin v ČR zprostředkuje koncert přes satelit v přímém přenosu na velké plátno a s dokonalým 5.1 zvukem. Patřit mezi ně bude také mostecký Kosmos. Pro mostecké návštěvníky se podařilo navíc zajistit vstup zdarma. Návštěvníky přivítá a úvodní slovo pronese Petr Macek, kapelník Festivalového orchestru. Zahajovací koncert si můžete užít i v krásném prostředí parku na pražské Kampě, kterému budou předcházet hudební performance.