e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do jirkovského parku přibude dětské hřiště, lanovka a pavučina

publikováno: 5.5.2015, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Město Jirkov už nesvazují při přeměně Olejomlýnského parku na víceúčelový areál přísné dotační podmínky, a tak se rozhodlo provést některé změny v tomto projektu. Uspoří tak více než dva miliony korun. Jak jsme již informovali, město musí zaplatit celou revitalizaci parku ze svého, neboť kvůli chybám přišlo o evropské peníze. Hotovo ale zřejmě bude dřív, už v září.

Město ušetří na dodávce herních prvků, na které vypsalo nové výběrové řízení. „Dodávka zahrnuje oplocené dětské hřiště s pískovištěm a houpačkou, lanovou dráhu a lanovou šplhací pavučinu,“ říká starosta Jirkova Radek Štejnar. "Oproti původnímu plánu Jirkov upustí od tří lezeckých stěn ve tvaru balvanů, a tak ušetří přes milion korun," dodává mluvčí úřadu Eva Dušková. Další úsporu asi osmi set tisíc přinese i snížení objemu stavebních prací od firma Skanska.

"Nejde o cílené škrty, ale o úspory, které vyplynuly během stavby. Například jde o změnu v rozsahu rekonstrukce zídek na dopravním hřišti, využití asfaltového recyklátu do konstrukčních vrstev chodníků. Sníží se i počet laviček z původních 59 na 39 kusů. Místo dvou hřišť na petanque postačí jedno," doplňuje Eva Dušková.

Podle města je možné, že celý projekt revitalizace Olejomlýnského parku v Jirkově skončí před plánovaným termínem, již v září tohoto roku.