e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušné hory hostí závod pro drsné muže, čeká je 110 km

publikováno: 5.5.2010, kategorie: Sport, autor: Tomáš Langhammer

Sdílet: facebook twitter google+

V Krušných horách se uskuteční již 6. ročník Krušnoman Long Distance Duathlon. Střediskem veškerého sportovního dění se stane 8. května Sportovní areál na Klínech. Pořádatelem je triatlonový oddíl K3-atlon team Litvínov společně ze Sportareálem Klíny.

Závod samotný se skládá z 10 km běhu, z 90 km jízdy na kole a na závěr 10 km běh. Jak běžecká část, tak i část cyklistická je svou náročností vyhlášená nejen po celé ČR. Startovní listinu každoročně zaplní i duatlonisté ze Slovenska a ze sousedního Německa.

V běžeckém desetikilometrovém km úseku závodníci zdolávají tři okruhy, přičemž vždy v závěru daného okruhu překonávají sjezdovku na Klínech. Cyklistika též o třech okruzích po 30 km a na závodníky čeká trať Klíny – Český Jiřetín – Klíny – směr Mníšek – Klíny. A na závěr stejný běh jako před cyklistikou.

Letos poprvé přijede závodníky povzbudit svojí hudbou plzeňská skupina L.A., která si Krušné hory velice oblíbila a není to jejich první vystoupení na Klínech, například při lednové Snow Show Klíny v třeskutém mrazu zahrála všechny své pecky.

Poprvé v ČR, podruhé v Evropě se uskuteční 1. ročník Krušnoman Extréme Diamond Triathlon – 12. června. Tak jako dlouhý duatlon i pod touto akcí je podepsán litvínovský triatlonový team společně ze Sportareálem Klíny a plaveckou část zastřešilo město Lom. A na konec sezony pořádá triatlonový oddíl společně s městem Lom již 9. ročník Krušnoman MTB Triatlon - 21. srpna. Podrobnosti o závodech se včas dozvíte na stránkách www.e-region.cz.