e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 7. dubna až 9. dubna

publikováno: 5.4.2017, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Velikonoce, velikonoce a zase velikonoce – takový bude druhý dubnový víkend. Vybírejte z mnoha jarmarků a tvůrčích dílen, nimž přidáme ještě úklidovou sobotu, běžecké závody nebo zajímavé filmy.

Jarmark řemesel a dovedností
Hrad Litoměřice přivítá jaro 8. dubna. Od 10,00 do 17,00 hodin tam bude probíhat již šestý Velikonoční jarmark řemesel a dovedností. Prostory hradu i jeho nádvoří se zaplní prodejci rukodělných výrobků, stánky s občerstvením, dětskými dílničkami, živými zvířátky a nebude chybět ani bohatý doprovodný program. Vstup zdarma.

Jarmark Na Pile
Penzion Na Pile v Panenském Týnci pořádá v sobotu 8. dubna od 10,00 hodin velikonoční jarmark. Prodávat se bude keramika, svíčky, ruční práce, velikonoční věnce, oříšky, med, medovina, velikonoční dekorace a ozdoby, přírodní kosmetika, šperky,... pro děti dílnička.

Velikonoční odpoledne ve mlýně
Velikonoční setkání se koná v sobotu 8. dubna od 13,00 hodin ve Vernerově mlýně v Brloze na Lounsku, čp. 26. Můžete se těšit na výrobu velikonočních věnců a dekorací, pletení pomlázek či zdobení perníkových kraslic. Děti budou vyrábět velikonoční ozdoby. Vstupné dospělí 200 Kč, děti 50 Kč, občerstvení zajištěno (káva, čaj, pečivo). 

Velikonoce v Křížově vile
Od středy 5. do soboty 8. dubna si můžete vyzkoušet velikonoční zvyky i ruční práce v Křížově vile žateckého muzea. Děti se mohou těšit na kuřátkovou líheň a živá zvířátka. Ve vile je také k vidění sbírka velikonočních kraslic, čítající kolem osmi set vajíček. Sobotní program bude probíhat od 13,00 do 17,00 hodin. Podrobnosti se dozvíte v článku

Venkovské trhy
Venkovské farmářské trhy se budou konat v sobotu 8. dubna od 9,00 do 12,00 hodin v Březně na Chomutovsku. Můžete nakoupit čerstvé domácí produkty, posedět s přáteli a ještě vyhrát novou televizi, o kterou se bude losovat. K poslechu hraje kapela Country 5. Farmářské trhy budou v sobotu dopoledne také na náměstí Míru v Chomutově.

Vynášení Morany a jarmark
Další velikonoční jarmark se bude konat v neděli 9. dubna od 12,00 hodin v parku před městským úřadem v Krupce. Připraven je program pro celou rodinu, vynášení Morany a její spálení, představení souborů Bodlo a Bodlinka a recitační pásmo dětí z krupských mateřských škol v rámci 17. ročníku festivalu Jaro v poezii.

Dílna v muzeu
Regionální muzeum v Teplicích na zámku chystá pro děti na neděli 9. dubna velikonoční dílnu. Děti čeká výroba velikonočních dekoračních předmětů a pečení perníčků. Přijďte si vyrobit velikonoční kraslice, veselé dekorace a potěšit se s živým jehňátkem. Otevřeno od 10,00 do 16,00 hodin, vstupné 30 Kč/dítě.

Kuřátka v muzeu
Další muzejní velikonoční dílna se otevře v sobotu v Oblastním muzeu v Lounech, kde uvidíte zdobení vajec či vyrábění z těsta. Všechno si budete moci i vyzkoušet a děti čekají živá kuřátka. Informace o velikonočním programu muzea najdete zde. V neděli se velikonoční program v Lounech přesune Městské knihovny, kde budou různé tvořivé dílny přístupné od 14,00 hodin.

Sraz veteránů
Do Bíliny se sjedou vozy Žiguli a Moskvič. Již šestý ročník Severočeského srazu se uskuteční v sobotu 8. dubna. Na náměstí vozy začnou přijíždět v 10,00 hodin, v 11,00 hodin se vydají na spanilou jízdu Českým středohořím. K vidění budou veteránské vozy Moskvič, veteránské i nové vozy Lada a lidé se mohou těšit i na několik vozů jiných značek. Zajímavostí bude například nejnovější model vozu VAZ - Lada X-Ray.

Teplický Semmering
Film o Moldavské horské dráze, který vznikl ve studiu Ponte Records na popud Českojiřetínského spolku, pokračuje ve své spanilé jízdě po kinech regionu. Promítání tentokrát v litvínovské Citadele v sobotu 8. dubna od 17,00 hodin.

Jeden svět
Další pozvánka do kina míří do Loun, kde probíhá již od úterý promítání v rámci festivalu Jeden svět. Podívat se můžete nejen na filmy, ale i na zajímavá místa jako je rozhledna na Červeňáku či mlýny na řece Ohři. Program najdete zde.

Den sokolnictví a lovectví
V sobotu 8. dubna začíná v 10,00 hodin na Horním Hradě u Stráže nad Ohří celodenní program věnovaný sokolnictví a lovectví. Uvidíte celou řadu dravců a sov rozmístěných po celém hradě, letové ukázky dravců s přednáškami, budete mít možnost podržet si dravce na ruce, připraveny jsou hry a soutěže pro děti i dospělé, lukostřelba, expozice sokolnických potřeb.

Běh Bezručovým údolím
Příležitost zaběhat si mají sportovci v Chomutově, kde se koná již 40. ročník Běhu Bezručovým údolím na 10 a 15 kilometrů. Start závodu je v sobotu 8. dubna v 11,00 hodin, pro děti již od 9,00 hodin. Prezentace bude probíhat v tělocvičně 12. ZŠ v  Heyrovského ulici od 8,00 hodin. Přihlášky jsou možné na webu pořadatelů. 

Exkurze do jarního luhu
Česká botanická společnost zve v sobotu 8. dubna na exkurzi do Kadaňska. Procházka vás dovede podél pravého břehu řeky Ohře až ke kostelíku sv. Vavřince v Želině. Sraz je v 10,00 hodin v Kadani na parkovišti u Autobazaru Kadaň s.r.o. za řekou. 

Úklidová sobota
A nezapomeňte, že sobota 8. dubna je dnem, kdy vrcholí projekt Ukliďme svět, ukliďme Česko. Pokud nezůstanete u soukromého úklidu ve svém okolí, můžete se připojit k některé organizované akci, jejichž přehled najdete pomocí mapy na www.uklidmecesko.cz. 

Další tipy můžete vyhledávat také prostřednictvím Kalendáře akcí.