e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Temperament Simony Stašové rozehřeje chomutovské divadlo

publikováno: 5.4.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Pavlína Skopová

Sdílet: facebook twitter google+

Italskou komedii, kterou v 80. letech minulého století proslavily ve světě filmu herecké osobnosti Alberto Sordi a Monica Vitti, převedlo před rokem na české jeviště Divadlo ABC. Představení, které chomutovské divadlo uvede ve čtvrtek 7. dubna od 19,00 hodin, jako by bylo psané na tělo Simoně Stašové, která v něm předvádí excelentní temperamentní výkon.

V souvislosti s touto divadelní hrou mimo jiné prohlásila, že odpovídá její nátuře - ostatně i její tři manželství byla „italská“, ať už doslova, s římským intelektuálem, nebo podle průběhu, s českými herci. V roli jejího manžela jí neméně zdařile sekunduje Michal Dlouhý, takže půjde nesporně o jeden z vrcholů letošní chomutovské divadelní sezóny.

Komedie Vím, že víš, že vím je to ovšem poněkud hořká, snoubí se v ní řada překvapení a zvratů s bouřlivými manželskými scénami, ale četné komické momenty střídají okamžiky, kdy člověka zamrazí. Zdánlivě jednotvárný život rodiny bankovního úředníka skrývá různá tajemství, jejichž odhalení leckdy zabolí. A protože jde o italský kus, nemůže v něm chybět ani milostná zápletka. Mužská část diváků si navíc odnese z divadla jedno poučení: nechceš-li se stát paroháčem, nedávej přednost fotbalu před manželkou.