e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Jirkově funguje dětský klub pro školáky

publikováno: 5.4.2014, kategorie: Pro děti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Spolek Archa 777, který v Jirkově provozuje mateřské centrum, rozšířil svou činnost o dětský klub. Lektorka Šárka Janečková nabízí dětem ve věku od 6 do 15 let schůzky ve všední dny kromě čtvrtka od 16,00 do 18,00 hodin. Na programu jsou různé činnosti – zacházení s buzolou, orientace v mapě, ruční práce pro dívky i chlapce...

V současné době tam dochází dvanáct dětí. Měsíční poplatek za dvě hodiny týdně je sto korun, a je možné na něj žádat příspěvek od úřadu práce. „Zaregistrované děti mají zdarma také doučování, v nabídce je anglický jazyk, český, německý i ruský, dále matematika,“ upozorňuje místostarostka Dana Jurštaková.

Pro veřejnost jsou určeny sobotní celodenní výlety, které se konají vždy jednou za měsíc. V dubnu vyrazí zájemci na Úhošť u Kadaně, v květnu do Holetic na exkurzi do včelína a v červnu se plánuje dokonce i nocleh ve stanu. Podrobnosti jsou vždy zveřejněny na plakátech, na facebooku či na webu města Jirkov. Důležité je se včas přihlásit na telefonním čísle 732 678 900.