e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Veliko-noční prohlídka na Horním Hradě

publikováno: 5.4.2012, kategorie: Vzdělávání, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Zábavná prohlídka hradu při netradičním osvětlení, komponovaný divadelně-šermířský večer a ohňová show čeká návštěvníky Horního Hradu u Stráže nad Ohří v sobotu 7. dubna večer, vpředvečer Božího hodu velikonočního. Prohlídka začíná v 19,00 hodin.

"Můžete se těšit na historické mystifikace nejoblíbenějšího hornohradního průvodce Viktora Braunreitera, své hrůzostrašné souboje vám předvede dvorní garda, Spolek šermířů Savioli a teplíčko pro případné zahřátí poskytnou členové ohnivého divadla Ignis. Možná se jim podaří i vzbudit ohnivého draka z hradní skály," zve Alena Svobodová z Horního Hradu.

Po skončení prohlídky si také můžete vypustit lampion přání. Lampiony budou k prodeji v hradní pokladně. Chybět nebudou také různé nápoje na zahřátí a občerstvení.

"Pokud si před prohlídkou chcete hrad projít ještě za světla, doporučujeme přijet o hodinu nebo půl druhé dříve. Samotná noční prohlídka začíná v podhradí u parkoviště, vstupenky je ale třeba koupit v hradní pokladně. První část prohlídky vede po lesní cestě kolem hradu přibližně 1,5 km. Na cestě si uděláme asi šest zastávek, ale stále je to lesní cesta, která vyžaduje přiměřené obutí," upozorňuje Svobodová.