e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festival Mitte Europa představí svůj program v Berlíně

publikováno: 5.3.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Klára Kovaříková

Sdílet: facebook twitter google+

Čerstvě vytištěný program 21. festivalového ročníku se odborné veřejnosti a návštěvníkům dostane do ruky na 46. ročníku ITB v Berlíně – na jednom z největších a nejprestižnějších veletrhů cestovního ruchu v Evropě. Festival Uprostřed Evropy začíná 10. června v Chebu a potrvá do konce července.

Zástupci pořadatele česko – německého Festivalu uprostřed Evropy- Mitte Europa stráví v německé metropoli téměř celý týden a sdílet budou s dalšími deseti partnery expozici „Faszination Sachsen“ společnosti Tourismus Marketing Gesellschaft Sachsen v hale 11.2. Festivalový program naleznou návštěvníci také u prezentací jednotlivých měst a obcí festivalového regionu.

Každoročně se na veletrhu prezentuje téměř 12.000 vystavovatelů. Inspiraci na strávení volného času přijde načerpat více než 170.000 návštěvníků. První tři dny jsou určeny odborníkům, víkend je přístupný i veřejnosti.

Pokud se do Berlína nedostanete a i přesto byste se rádi o festivalovém programu na rok 2012 dozvěděli, pak si program můžete objednat na e-mailu: kulturnispoluprace@seznam.cz.

21. Festival uprostřed Evropy - Mitte Europa zahájí v Chebu 10. června pěvecký sbor Dresdner Kapellknaben. Festival potrvá do 29. července, kdy ho zakončí Sukův komorní orchestr s Janem Adamusem (hoboj) v německém Reichenbachu. Dalších šest desitek akcí se uskuteční v průběhu sedmi letních týdnů v česko-německém pohraničí (Karlovarský a Ústecký kraj, Bavorsko a Sasko). Projekt spojuje tří středoevropské hraniční regiony a dvě  národnosti programem, který nabízí milovníkům hudby koncerty s mezinárodní účastí.

V Ústeckém kraji se do festivalu zapojil Děčín, Ústí nad Labem, Teplice, Velké Březno, Osek, Krupka, Kadaň a Litomeřice.