e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplické muzeum představí módu dvacátých let

publikováno: 5.2.2019, kategorie: Zajímavosti, autor: Vlasta Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

Elegantní dvacátá - taková byla móda v letech 1920 až 1930. V rámci výstavy o prvorepublikovém životě v Teplicích nabídne teplické muzeum módní přehlídku s dobovým koncertem. Koná se v rokokovém sále zámku ve čtvrtek 14. února.

Originální módní přehlídka modelů Studia Marika, fundusu Krušnohorského divadla Teplice a šatů z dílny výtvarnice Evy Vágnerové nabídne jedinečný vhled do módy i velkolepé atmosféry vzniku Československé republiky. Byla to doba poválečná, bouřlivá, plná očekávání, obav i nejistot, ale také svobody a optimismu, který se projevoval v kultuře, umění i v módě. Večerem Vás provede moderátorka Eva Pecková Stieberová a o dobové účesy se postará Eva Vogelová. Hudební doprovod zajišťují Frajerky z galerky pod vedením Marie Červové s interpretací staropražských pavlačových písní.

Přehlídka v rokokovém sále teplického zámku začíná 14. února v 18,00 hodin. Vstupenka stojí 95 Kč a zahrnuje i prohlídku výstavu Teplice za 1. republiky. Rezervace vstupenek je možná v recepci muzea.

Ilustrační foto: Národní památkový ústav.