e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výstava fotografií s názvem „Makrosvět“ v Chomutově

publikováno: 5.2.2010, kategorie: Výstavy, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

Zoopark nabízí výstavu fotografií, podávajících barvité svědectví o životě v přírodě a zároveň tvořících abstraktní obrazy. Autorem je Michael Fokt, který za své fotoreportáže ze světa zvířat získal několik ocenění v prestižní soutěži profesionálních fotografů Czech Press Photo včetně prvního místa, ceny Zlaté oko v kategorii Příroda a životní prostředí či ceny Academic za nejpůsobivější makrofotografie.

Návštěvníci mohou shlédnout výjevy z podmořského světa stejně jako nevšední pohledy na suchozemská zvířata i rostliny. Aby vyniklo obrazové sdělení fotografií, jsou součástí výstavy i větší formáty o rozměrech 130x170 či 100x160 centimetrů a většina exponátů má alespoň jeden rozměr větší nebo rovný jednomu metru.

Kromě estetického zážitku z kompozice barev a tvarů se mohou diváci také zblízka seznámit s některými zajímavostmi života v přírodě. Na vlastní oči uvidí fenomenální maskovací schopnosti platýsů, mořské hvězdice poháněné hydraulickým strojem nebo žahavé baterie mořských korálů. Fotografické obrazy budou doplněné zajímavými textovými popisky.

Výstava potrvá do 28. února, otevřena je denně od 9:00 - 14:30 hodin.