e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Fenomén Igráček pokračuje v kláštereckém zámku

publikováno: 5.1.2017, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Po vánoční přestávce se v Klášterci nad Ohří opět otevře zámek a v něm výstava Fenomén Igráček, která mapuje čtyřicet let historie této české hračky. Otevřeno bude opět od středy 4. ledna a výstava trvá do 19. února.

Výstava seznámí děti s výrobou a vývojem figurek od roku 1976. Tehdy byl první Igráček, povoláním zedník, vyroben. Výroba po celých čtyřicet let byla a nadále zůstává v rukou českého výrobce. Výstavu připravil výrobce společně s Technickým muzeem v Brně. 

„Výstavu Fenomén Igráček vidělo již na tisíce dětí v téměř padesáti městech po celé České republice. Zájem o ni neutichá,“ říká Miroslav Kotík, majitel společnosti Efko. „Igráček je atraktivní a děti zajímá stále víc. Zjišťují, že i česká hračka může být zajímavá,“ uvádí Zdeněk Rauš, oddělení produkce výstav a provoz technických památek, Technické muzeum v Brně. „V Brně v TMB byla první instalace 17. 10. 2011 a tehdy nikdo netušil, kam všude se Igráčci za pět let podívají. Na výstavě v Klášterci končí připomínka čtyřicetin Igráčků, jako 49. výstava. Na návštěvníky zde čeká soutěž i hrací koutek,“ dodává Zdeněk Rauš. 

Zámek v Klášterci nad Ohří je v zimním období otevřen od středy do neděle od 9,00 do 15,00 hodin, nezapomeňte, ale, že poslední prohlídka začíná už ve dvě odpoledne.