e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Kadani nabídne starosta svařák, Chomutovem projedou králové na koních

publikováno: 5.1.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Po celé České repulice začala Tříkrálová sbírka Charity ČR, kdy městy prochází koledníci s kasičkami. Ve středu 6. ledna, kdy se tradičně slaví svátek Kašpara, Melichara  Baltazara, připravuje město Kadaň na odpoledne Tříkrálové setkání. Z chomutovského zooparku pak ve středu odpoledne vyrazí Jízda Tří králů.

Tříkrálové setkání se koná na Mírovém náměstí v Kadani od 15,00 hodin. Kromě Tří králů s kasičkami vás čeká tradiční starostenské svařené víno a čaj. Od 15,30 hodin můžete vidět představení Klanění Tří králů divadla Navenek a od 16,30 hodin si zazpívat v programu Kadaň zpívá. Od 17,15 hodin začíná Tříkrálová mše svatá v kostele Povýšení svatého Kříže.

Ze skanzenu Stará Ves v chomutovském zooparku vyjede ve středu 6. ledna v 15,00 hodin Jízda Tří králů. Doputuje až na náměstí Míru v Chomutově. "Kolem půl čtvrté je na radnici na náměstí 1. máje přijme vedení města, poté budou Tři králové k vidění v centru města. Jako každý rok budou vybírat příspěvky do kasičky Charity České republiky," doplnila Martina Pelcová z Podkrušnohorského zooparku.