e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nově zrekonstruované Digitální kino v Žatci

publikováno: 5.1.2011, kategorie: Divadlo a film, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Rozjezd kina je naplánován na leden 2011. Kino bude nainstalováno v budově žateckého divadla ve Dvořákově ulici. V těchto dnech dochází k instalaci potřebných komponentů. Ke splnění všech požadavků distributorů musely být dokoupeny a doinstalovány některé nové součásti kina.

Zakoupen byl nový projektor, který má vyšší obrazové rozlišení než nejmodernější domácí televize.  Dále bylo nainstalováno nové průzvučné plátno a mnoho dalších částí technologie.  Rovněž byla zapůjčena technologie umožňující trojrozměrné projekce filmů. Ta bude podobná jako v Lounech nebo v Rakovníku. Jako první oficiální projekci na nové technologii mohou  návštěvníci zhlédnout přenos opery La Fanciulla Del West dne 8.1.2011.

Oficiální zahájení je pak naplánováno na 14. ledna. Ve dnech, kdy nebude divadelní představení, bude žatecké kino promítat dvakrát denně. Konkrétně v časech 17:30 hod. a 20:00 hod. Během víkendů  navíc od 15:00 hod. 

V plánu  je více než 40 filmových projekcí do měsíce. Z premiérových filmů se již teď  můžeme těšit na filmy: Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka - 3D, Fotři jsou lotři, Gulliverovy cesty -  3D, Méďa Béďa -  3D, Megamysl -  3D, Nevinnost, Hon na čarodějnice, Cizinec, Odcházení a mnoho dalších.

Většina nových filmů pak  bude  uvedena vždy v den  celorepublikové premiéry.

Kompletní program se již brzy objeví na  www.divadlozatec.cz