e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Aquasvět otevírá postupně, v sobotu i relaxační část

publikováno: 4.12.2020, kategorie: Sport, autor: Pavlína Skopová

Sdílet: facebook twitter google+

Od čtvrtka mohou mít otevřeno také aquacentera a bazény. Tam však není otevření tak snadné, a tak se chomutovský Aquasvět zpřístupňuje postupně. Kapacita vodního světa bude omezená, a tak je podle vedení třeba sledovat aktuální naplněnost bazénů na webových stránkách.

Jako první se pro veřejnost otevřel sportovní bazén, a to hned ve čtvrtek 3. prosince. „Ten je na okamžité otevření připravený, protože ho využívali pro tréninky profesionální plavci,“ podotýká Věra Fryčová, jednatelka společnosti Kultura a sport, která aquapark provozuje.

V relaxační části je to jinak. Tady organizace kvůli úsporám po dobu uzavírky snížila teplotu vody a přestože ji začali zahřívat hned po oznámení vlády, ve čtvrtek ještě otevřít nemohou. „Nechtěli jsme vodu vypouštět úplně, to by bylo nákladnější a příprava na otevření ještě delší. Přesto je to ohromné množství vody, takže na komfortní teplotě bude až během pátku,“ vysvětluje jednatelka s tím, že otevření se proto naplánovalo na sobotu 5. prosince. K dispozici budou všechny vodní atrakce, zavřený bude jen stánek s občerstvením.

Nařízení vlády však aquaparkům zároveň nakazuje omezit počet návštěvníků. Pro chomutovský Aquasvět to znamená, že ve sportovní části může být maximálně 66 plavců a v relaxační části pak 150 lidí. „Doporučujeme proto sledovat návštěvnost na našich webových stránkách, tam máme tato čísla online k dispozici,“ dodává Fryčová. O znovuotevření plaveckých kurzů pro kojence a rodiče s malými dětmi se ještě jedná.

Aquasvět byl zavřený od 9. října, stejně jako všechny ostatní plavecké areály. Bylo to letos již druhá nucená uzavírka kvůli koronavirové epidemii, na jaře bylo zavřeno šest týdnů. 

Foto: Město Chomutov.