e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dočká se jihoafrický kytarista a zpěvák Clark v Mostě opět sněhu?

publikováno: 4.12.2018, kategorie: Hudba, autor: Tomáš Ondrášek

Sdílet: facebook twitter google+

Springsteenovský vypravěč příběhů Gerald Clark z Jihoafrické republiky se vrací do Mostu. V rámci hudebních večerů zahraje v pondělí 10. prosince na mosteckém Benediktu. Roli předskokanů obstarají mostečtí Blues No More.

Gerald Clark byl poprvé v Mostě v březnu 2013. Během dvouhodinového koncertu v knihovně tehdy napadlo asi 10 centimetrů čerstvého sněhu. Kytarista, zpěvák a velká hvězda z Jihoafrické republiky vyběhl na chodník, klouzal se, házel koule a padal. Poprvé v životě viděl sníh! „Co se s tou věcí dělá?“ ptal se. „Lyžuje? Hned to chci zkusit! Chci lyže,“ smál se a válel ve sněhu sudy.

A jeho koncerty jsou čisté a osvěžující stejně jako ten čerstvý sníh. Žádný kalkul, žádná upocená nacvičená show, ale stodvacet minut radosti. Jeho vlastní skladby, i pár převzatých od Fredieho Kinga nebo Muddy Waterse, jsou pecky pro dobrou náladu a k tanci. Takhle by dneska nejspíš hrál Ray Charles, stoprocentní muzikant od pánaboha. Gerald Clark doma v Jihoafrické republice získal několik cen za nejlepší živá vystoupení a nekomerční multižánrovou hudbu. Hodně peněz vydělal, když jeho písničku As Crow Flies použila automobilka Volkswagen do reklamní kampaně na model VW Amarok. Hravost, nadšení a Clarkův elán jsou nakažlivé jako podzimní chřipka. Takový koncert se líbí všem, ať jste fanoušek rocku, blues, jazzu nebo popu.

Geralda Clarka doplní večer na Benediktu Jiří Maršíček (kytara, zpěv), Matěj Černý (basa) a Tomáš Hobzek (bubny). Jako předkapela vystoupí mostecká skupina Blues No More - Petr Karkoška: kytary, zpěv, Jiří Jeřábek: kytara, Vítek Fichtner: foukačka, zpěv, Miluška Žižková: basa, Karel Šipus Šimon: bubny.

Koncert začíná v pondělí 10. prosince v 19,00 hodin v hotelu Benedikt v Mostě. Vstupné 250 Kč.