e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Všední den sirotků z Ugandy představí fotky v mosteckém muzeu

publikováno: 4.12.2015, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jestli chcete pojmout letošní vánoční dárky alespoň trochu charitativně, neměli byste si nechat ujít výstavu fotografií v Oblastním muzeu v Mostě. Svět afrických sirotků představí organizace Bwidi Orphans, která se věnuje zprostředkováním adopcí na dálku. Vernisáž se koná v úterý 8. prosince v 17,00 hodin a ochutnat můžete ugandskou kávu nebo čaj.

Vernisáž výstavy fotografií Michala Příhody Uganda v obrazech – Všední den sirotků z Bwindi doplní beseda s Kateřinou Chauveau, zakladatelkou projektu Bwidi Orphans. Ten se věnuje jednak adopcím dětí na dálku a pomoci tamnímu školství, ale také prodeji domorodých výrobků a produktů z Ugandy. Káva a čaj z této africké země budou k ochutnání na vernisáži. Kromě toho uvidíte také dokument o Africe. 

"Po celou dobu konání výstavy je možno zakoupit výrobky domorodců a produkty obchůdku Bwindi Coffee, například kávu, čaj, čokoládu, sušené exotické ovoce, kakaové boby a další," říká Jindra Rücknagelová z mosteckého muzea.

Výstava potrvá do 31. ledna 2016, otevřeno je ve všední dny od 12,00 do 18,00 hodin, o víkendu již od 10,00 hodin. Vše o Oblastním muzeu v Mostě se dočtete v rubrice Kultura, sport, turistika.