e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Moderní jazyková učebna zpestří gymnazistům angličtinu

publikováno: 4.12.2012, kategorie: Vzdělávání, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Studentům Podkrušnohorského gymnázia v Mostě začala sloužit nově vybavená učebna anglického jazyka, v níž se mají studenti za pomoci moderních multimediálních technologií naučit aktivně a prakticky využít svých jazykových znalostí a dále je rozvíjet. Odbornou moderní učebnu jazyků si škola pořídila z finančního daru od United Energy a města Mostu v celkové částce 100 000 korun.

Statutární město Most přispělo gymnáziu částkou ve výši 50 tisíc korun na základě dodatku k Dohodě o vzájemné spolupráci v roce 2012 mezi městem a  teplárenskou společností.

„Díky interaktivní tabuli a vizualizéru můžeme v podstatě využívat veškeré produkty, které nám nabízejí nakladatelství učebnic, se kterými spolupracujeme, protože již řadu let k těmto učebnicím vychází softwarové vybavení, které umožňuje žákům využít jejich vědomosti také prostřednictvím médií. Za pomoci interaktivních programů budou studenti zapojeni do výuky a budou se na ní sami podílet,“  řekl k novému vybavení učitel angličtiny Roman Sedlár. „Využití prezentační techniky jednoznačně zefektivní a zkvalitní výuku anglického jazyka a přípravu studentů na vysokých školách,“ doplnil.

Nejvytíženější učebnu školy si nyní pochvalují i  sami studenti. “Je to skvělá věc, vyzkoušet si výuku tímto způsobem, a nevyplňovat jen cvičení v učebnici. Dává nám to nový pohled na výuku angličtiny,“ sdělil své dojmy student septimy Jiří Vodrážka. S jeho názorem, že angličtina se teď stala mnohem zábavnější, souhlasili i jeho spolužáci.

Novou učebnu si přišel ve čtvrtek 29. listopadu prohlédnout generální ředitel United Energy Milan Boháček a náměstek primátora Luboš Pitín.

Podkrušnohorské gymnázium bylo jedním z úspěšných žadatelů o sponzorský dar v prvním kole letošního roku. Druhé kolo pro dary a sponzoring bylo vyhlášeno počátkem listopadu 2012. Pravidla, kritéria, termíny pro podávání žádostí a samotné žádosti ke stažení jsou k dispozici na www.tepelnapohoda.cz, v kategorii „regionu“.