e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Adventní jarmark na Hradě Litoměřice

publikováno: 4.12.2012, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Simona Andělová

Sdílet: facebook twitter google+

Adventní jarmark zaplní Hrad Litoměřicesobotu 8. prosince od 10,00 do 17,00 hodin. Tradiční Vánoce našich předků připomenou výrobky zručných řemeslníků, kteří budou na místě vyrábět ruční papír, dekorace z vizovického těsta, keramiku, netradiční šperky a vánoční ozdoby. Své umění předvedou také mistři kováři. Další program bude probíhat i na Mírovém náměstí a v parku Václava Havla.

Stejně jako při úspěšném prvním ročníku Adventního jarmarku na hradě je také letos připraven atraktivní doprovodný program. Tentokrát s květinovou show, čertovským úkolem pro odvážné děti a vystoupením kapely Bedňáci z Čížkovic. Chybět samozřejmě nebude svařené víno, mošt a nabídka vyhlášených regionálních vín.

Rušno bude 8. prosince nejen na bývalém gotickém královském hradě, který je dnes součástí městské památkové rezervace. V nedalekém parku Václava Havla se chystá Flér jarmark, na Mírovém náměstí k návštěvě zvou tradiční trhy, v Dílně ručního papíru nalezne své místo jarmark uměleckých řemesel, u hvězdárny mohou děti obdivovat Sváťův betlém. Vydejte se na příjemnou procházku vánočně vyzdobeným centrem Litoměřic užijte si sváteční soboty.