e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V galerii Kryt se představují umělci z Kadaně

publikováno: 4.11.2015, kategorie: Výstavy, autor: Adéla Chlupová

Sdílet: facebook twitter google+

Galerie Kryt v Klášterci nad Ohří do 23. listopadu představuje dva kadaňské výtvarníky, jejichž tvorba se vzájemně doplňuje. Sochy Pavly Kleinhamplové a obrazy Dalibora Vajnara jsou plné ladných linií a zároveň čehosi nadčasového. 

Kdo jsem, odkud přichází má životní síla? Co se skrývá za hranicemi běžného vnímání? Oba umělci svým dílem inspirují k hlubšímu pohledu na náš život plný tajemství a možností k sebevyjádření.

Pavla Kleinhamplová pracuje s hořickým pískovcem nebo s opukou z Hředlí u Rakovníka. Její plastiky zaujmou jak tvaroslovím, tak krásou kamene, jehož jemná barevnost a zároveň stálost působí uklidňujícím dojmem. Olejomalby Dalibora Vajnara jsou plné jasných barev, které přitahují divákovu pozornost. Spolu s postavami na nich ztvárněnými se přeneseme do tajuplných vesmírných sfér. Dalibor Vajnar projevoval svůj zájem o výtvarné umění už v dětství, v Ústí nad Labem vystudoval fakultu užitého umění a designu, obor grafický design. Chová v sobě přání, aby zhlédnutí jeho obrazů znamenalo pro diváky poklidné zastavení ve shonu dnů a aby to vznešené a důstojné, co občas pociťujeme v pozadí svého bytí, v nás povstalo a přineslo lehký úsměv našim srdcím.

Pavla Kleinhamplová vystudovala Obchodní akademii v Karlových Varech, výtvarné tvorbě se věnuje rovněž od dětství. Začínala tvorbou šperků a miniatur. Oba umělci už mají za sebou řadu účastí na společných výstavách u nás i v zahraničí a také samostatné výstavy. Některá z vystavených děl bude možné i zakoupit. Výstava přístupná vždy od pondělí do pátku (8,30 – 17,00 hodin).