e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 6. až 8. listopadu

publikováno: 4.11.2015, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Listopadové počasí už open-air akcím příliš nepřeje, a tak vás pozveme na koncerty a do divadla. Co třeba Tři sestry? Ať už si představíte Čechova nebo Lou Fanánka Hagena – obojí si můžete tento víkend užít! A pro děti máme spoustu pohádek jako tu o Labutí princezně na fotce.

Kleopatra
Slavný muzikál o osudech egyptské královny můžete vidět a slyšet ve Strupčicích na Chomutovsku v pátek 6. listopadu. Nazkoušeli ho žáci zdejší základní školy. Začátek je v 19,00 hodin na návsi. K zahřátí bude k dispozici svařák.

Koncerty
Už ve čtvrtek 5. listopadu můžete vyrazit do Klubu Voko v Mostě, kde vystoupí americká hardrocková kapela Warrior Soul. O roli předskokana se postará mostecká skupina Krevel. Začátek je ve 20,00 hodin, vstupenky v předprodeji za 340 Kč.
V litvínovské Citadele koncertuje v pátek 6. listopadu česko-slovenská zpěvačka Kristína na svém turné Horehronie – podle hitu, který ji proslavil. Začátek v 19,00 hodin. 
V teplickém Jazz clubu hraje v sobotu 7. listopadu zajímavá dvojice hudebnic – Vladivojna La Chia a Natálie Kocábová.
Punková klasika v kadaňském Orfeu – to jsou Tři sestry. V sobotu 7. listopadu od 20,00 hodin.
Kapely Trepifajxl a Pell Mell budou hrát v pátek večer od devíti hodin v mosteckém rockovém klubu V+V na Vinohradech.
Z trochu jiného soudku bude koncert v Lounech, v chrámu svatého Mikuláše v sobotu 7. listopadu. Jako pocta k 90. narozeninám hudebního skladatele Zdeňka Šestáka vystoupí dětský pěvecký sbor Carmen ZUŠ Louny, pěvecký sbor Kvítek Louny a chrámový sbor u sv. Mikuláše. Začátek v 17,00 hodin. Se skladatelem se můžete setkat v úterý 10. listopadu od 16,00 hodin na besedě v sále ZUŠ.
Do hudby doby husitské se můžete zaposlouchat v Lounech v chrámu i o den dříve, v pátek 6. listopadu. Podrobnosti o závěru oslav výročí Husova upálení najdete v tomto článku.

Divadelní žně
Klášterecké divadelní žně patří mezi tradiční kulturní akce v Klášterci nad Ohří a letos nesou pořadové číslo třináct. Pokračují i tento týden a podrobný program najdete v článku 13. (NE)šťastné divadelní žně začnou poslední říjnový večer

První plesy
Už se nemůžete dočkat plesové sezóny? Zřejmě první ples v regionu vůbec proběhl na zámku Nový Hrad, teď můžete zamířit v pátek 6. listopadu do kadaňské Střelnice. Tématem plesu je cirkusové šapitó. Chybět nebude kouzelník, hudba i tombola.
A ještě jeden ples, tentokrát s podtitulem Strašlivě strašidelný, se koná v Domě kultury v Litoměřicích 7. listopadu od 20,00 hodin. Nezapomeňte masku.

Lampionový průvod
Komu se stýká po listopadových lampionových průvodech, nechť vyrazí v pátek vpodvečer do Jirkova. Průvod vyjde z náměstí na zámek Červený hrádek. Na nádvoří pak všechny čekají stánky a ohňová show, přímo na zámku divadelní představení Zámecká pohádka (vstupenky již v předprodeji v mateřském centru Archa 777).
Další příležitost nabídne i Středisko volného času v Mostě, které pořádá v sobotu 7. listopadu od 15,00 hodin Lucerničky svatého Martina – procházku po Resslu s úkoly pro děti a opékáním buřtů.

Premiéra v divadle
Mostecká činohra má před sebou další letošní premiéru – tentokrát klasiku v podobě Čechovových Tří sester. Premiéra se koná v pátek 6. listopadu od 19,30 hodin, režie Pavel Khek, který je podepsán pod úspěšným představením Přelet nad kukaččím hnízdem, jež letos zvítězilo na festivalu Young for young.

S dětmi za pohádkou
Chladné listopadové dny jsou jako stvořené pro pohádky. V mosteckém Divadle rozmanitostí můžete v sobotu 7. listopadu od 10,00 hodin vidět klasickou Perníkovou chaloupku a od 16,00 hodin hraje Docela velké divadlo v Litvínově Labutí princeznu, pohádku na motivy známého baletu s hudbou Petra Iljiče Čajkovského. Litvínovská Citadela nabídne dětem v neděli od 16,00 hodin Vodnickou pohádku Divadélka Romaneto. V Mostě děti pobaví oblíbený Michal Nesvadba – v neděli 8. listopadu od 15,00 hodin v kině Kosmos. Poznání i zábava v jednom – to je návštěva planetária. V neděli od 14,00 hodin čeká v Teplicích děti pohádka Lovec Orion.

Freestylové závody
V Jumparku v Havrani na Mostecku se sejdou v sobotu 7. listopadu freestyloví lyžaři na podzimním závodu Jumpark Freeski Open 2015 v akrobatickém lyžování. Start je naplánován na 13. hodinu, finále se pojede ve 14,00 hodin. Návštěvníci Jumparku si budou moci vyzkoušet zdarma skákání na trampolíně a zajištěno je i občerstvení.  

Na pivo s hokejisty
Viktor Hübl, Petr Chaloupka a Zbyněk Sklenička vyrazí v pátek 6. listopadu v 18,00 hodin do Sport baru na Podkrušnohorské ulici v Litvínově. Svým fanouškům tam budou čepovat pivo, odpovídat na otázky fanoušků a fotit se s nimi. Vstup je zdarma a máte šanci vyhrát hokejové ceny v soutěžích.