e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Příběhy z džungle dnes na prknech mosteckého divadla

publikováno: 4.10.2019, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Světoznámé příběhy Rudyarda Kiplinga z indické džungle ožijí dnes večer na premiéře v mosteckém Městském divadle. Výpravná dobrodružná inscenace s Tadeášem Horehleděm v hlavní roli Mauglího je určena pro celé rodiny.

Diváky mosteckého divadla čekají známé postavy dobrodružství v džungli - kromě chlapce Mauglího jeho zvířecí přátelé medvěď Balú, panter Baghíra, tygr Šér Chán, vůdce vlčí smečky Akéla a další hrdinové. Podle tvůrců inscenace jde trochu o pohádku, trochu o ponaučení o ceně přátelství, statečnosti, povinnosti pomáhat slabším a boji proti strachu a vlastním démonům. "Mauglí je určen mladým i starším divákům, kteří spatří výpravnou inscenaci s písněmi a silným příběhem," vysvětluje propagace divadla.

Autorkou krásných masek a kostýmů je scénografka a výtvarnice Veronika Watzková, o hudební stránku se postaral Míra Kuželka a Richard Řeřicha. Režíruje Zbyněk Srba. V hlavní roli Mauglího se představí Tadeáš Horehleď, malého Mauglího alternují Adam Choreň a Artem Germanov. V dalších rolí uvidíte Otto Lišku, Lukáše Kofroně, Marcela Rošetzkého, Jiřího Rumpíka, Veroniku Týcovou a další.

Premiéra se koná v pátek 4. října od 19,30 hodin, další představení pak v úterý 8. října od 17,00 hodin, ve sředu 16. října od 10,00 hodin a ve středu 30. října od 19,00 hodin. Sledujte náš Kalendář akcí.