e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Mostě vznikne nový komediální seriál. O Mostě.

publikováno: 4.10.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Tam, kde se bojí bílí černých, hloupí chytrých, Češi Němců, muži žen, heterosexuálové transsexuálů, Mostečáci Litvíňáků. A všichni samoty. Poznáváte to město? To je Most - nový seriál scénáristy Petra Kolečka, který začne Česká televize točit příští rok. Jak už to u filmů natáčených v Mostě bývá, můžeme se těšit na příběh pro drsné povahy. Podle tvůrců bude rozhodně drzý.

„Chtěli jsme s Petrem Kolečkem udělat drzý projekt,“ říká kreativní producent Michal Reitler a pokračuje: „Využít Petrův talent a smysl pro humor jako prostředek, jak mluvit o bolavých věcech. O našem strachu ze všeho, co je odlišné.“ „S městem Most jsem se seznámil přes svoji manželku, která z něj pochází. Do magické hospody Severka mě pak vzal můj tchán. Odtud jsem čerpal nejen mosteckou filozofii, ale i předobrazy některých postav. Snad mi tam ještě po odvysílání nalejou,“ doufá scenárista Petr Kolečko.

Komedie se začne točit již příští rok a radnice se už na něj těší. „Budeme doufat, že se prostřednictvím komediálního seriálu diváci dozvědí, že Most nabízí spoustu zajímavých možností a že rozhodně stojí za návštěvu. Třeba pak lidé přijedou do Mostu právě proto, aby viděli místa, kde žily postavy z jejich oblíbeného seriálu,“ říká primátor Mostu Jan Paparega. Pan primátor zřejmě neviděl poslední seriál České televize, natočený podle scénáře Petra Kolečka - Čtvrtou hvězdu. Do tohoto hotelu by zřejmě moc hostů rádo nepřijelo. A úvodní synopse nového seriálu dává tušit, že půjde o zábavu pro silné nátury.

Ostatně Most se stal místem natáčení celé řady filmů - obvykle jako vcelku bezútěšné místo pro život. Například vynikající film Štěstí Bohdana Slámy, kde si zahrály jak paneláky, tak laguny kolem chemičky či existencionální road movie Pusinky.