e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínov pořádá na Lesné setkání turistů

publikováno: 4.9.2017, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na závěr letní turistické sezóny chystá město Litvínov setkání turistů a cyklistů na Lesné v Krušných horách. Připraveny budou trasy pro pěší, cyklisty i nordic walking. Sraz je v neděli 10. září v 11,00 hodin v Rudolicích v Horách na křižovatce.

Pro cyklisty jsou připraveny dvě trasy, kratší 26 km do Brandova a delší 33 km přes Brandov, Gabrielinu Huť a Kalek. Pěší turisté mohou vyrazit na trasu cca 11,5 km dlouhou, která povede od Rudolic směrem k Červené Jámě. Všechny trasy pak budou končit na Lesné. Tam se ve 13,30 hodin koná setkání s občerstvením.

Jak se dostat do Rudolic na místo startu? Autobus z Litvínova odjíždí v 10,30 hodin (sraz o čtvrt hodiny dříve) z autobusového nádraží. Jízdenky k zakoupení od 28. srpna do 6. září v informačním centru v zámku Valdštejnů, cena 30 Kč (pro turisty platí i jako zpáteční). Počet jízdenek do cyklobusu je omezen, kupte si je proto včas. Zpět odjíždí autobus v 15,30 hodin. Do hor samozřejmě můžete dojet i na kole přes Novou Ves v Horách, což je cca 18 km, doporučený odjezd z Litvínova je v 9,00 hodin.

Podle pořadatelů se setkání koná za každého počasí, na místě obdržíte mapu trasy.

Foto: Tourismusverband Erzgebirge e.V.