e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nevšední výstava „Giacomo a 5 dam“ na zámku Duchcov

publikováno: 4.9.2014, kategorie: Výstavy, autor: Marian Hochel

Sdílet: facebook twitter google+

Dnes, ve čtvrtek 4. září bude v 17,00 hodin v zámecké Galerii Giacomo v Duchcově zahájena poslední výstava letošní sezóny s elegantním názvem „Giacomo a 5 dam“. Elegance bude skutečně na rozdávání. Na výstavě totiž představí svou tvorbu pět skutečných dam, jejichž talent a um by zajisté okouzlil i samotného Casanovu. Vernisáž výstavy bude spojena s komentovanou prohlídkou.

Návštěvníci budou moci na výstavě objevovat krásy ručního papíru Ireny Štyrandové, textilní tvorbu Evy Vágnerové, pastely Vladimíry Drahozalové, koláže Kateřiny Rajchlové a fotografie Jarmily Kacarové. Základem propojení jejich tvorby je kromě jistého souznění výtvarného názoru hlavně existence litoměřické Dílny ručního papíru. Provozovatelka Dílny Irena Štyrandová pořádá ve svých prostorách desítky výstav rozličných umělců.

Autorky, zastoupené na výstavě v duchcovské zámecké galerii, měly v Litoměřicích samostatné výstavy a tam si také takříkajíc „padly do oka“. Podobné vnímání světa, přírody, formy a estetického cítění spojilo těchto pět výtvarnic do neformální skupiny. Vystavují buď společně, anebo individuálně, jak to vyžadují nabízené výstavní prostory. Pro diváky je společná výstava obvykle přitažlivější z hlediska rozmanitého pohledu a rozličných forem výtvarného vyjádření.

Výstava potrvá do 28. října, vstupenky ve výši 20 Kč zakoupíte v pokladně zámku. Otevírací doba Galerie Giacomo je v září denně kromě pondělí od 10 do 16 hodin, v říjnu o víkendech a svátcích od 10 do 15 hodin. Další informace naleznete na webových stránkách zámku www.zamek-duchcov.cz.